Yeni dijital ürünü olan "Pilot" sistemini hizmete sundu

Ürünün tanıtımı, UEFA Şampiyonlar Ligi kapsamında oynanan Lokomotiv Moskova-Salzburg (Avusturya) maçı öncesinde Moskova'daki “RJD Arena” stadyumunda yapıldı. Bu sistem, daha öncesinde 2018 FIFA Dünya Kupası, XXIX Dünya Kış...

Yayınlanma:
Yeni dijital ürünü olan "Pilot" sistemini hizmete sundu

Ürünün tanıtımı, UEFA Şampiyonlar Ligi kapsamında oynanan Lokomotiv Moskova-Salzburg (Avusturya) maçı öncesinde Moskova'daki “RJD Arena” stadyumunda yapıldı. Bu sistem, daha öncesinde 2018 FIFA Dünya Kupası, XXIX Dünya Kış Universiade 2019 ve 2017 FIFA Konfederasyon Kupası'nda tesislerin entegre güvenliğini sağlamak için başarıyla kullanıldığından dolayı “Pilot” sisteminin sunumu bir spor etkinliğinde yapıldı.

Pilot sisteminin daha önce yalnızca özel kategorideki görevler için kullanıldığını söyleyen Rosatom Dijitalleşme Direktörü Ekaterina Solntseva, “Büyük tesislerin entegre güvenliği alanındaki çözümler şimdi Rus pazarına giriyor ve geniş bir tüketici yelpazesine sunuluyor” ifadeleri kullandı. 

 “Pilot” sisteminin uluslararası alanda kendini kanıtlamış bir Rus dijital ürünü olduğunu vurgulayan Solntseva,  şöyle devam etti: 

“Bu, Rosatom'un bir dijital ürün satıcısı olarak ciddi potansiyelini ve Rus dijital gelişmelerinin yabancı tekliflerle başarılı bir şekilde rekabet etme becerisini göstermektedir. Bu anlamda, "Pilot", ithal ikamesinin doğru bir şekilde anlaşılmasını sağlayan bir örnektir. Burada yaptığımız yabancı bir ikamenin yerli yerine mekanik olarak değiştirilmesi değil, uluslararası pazarda rekabetçi olan kendi geliştirmelerimizin ve ürünlerimizin yaratılmasıdır.”

“Pilot" sistemi, yalnızca spor tesislerinin değil, aynı zamanda metro, havaalanları, tren istasyonları, büyük iş merkezleri, müzeler ve sergi kompleksleri, kültür ve rekreasyon parkları da dahil olmak üzere çok sayıda insanın bulunduğu tesislerin güvenliğini sağlamak için tasarlandı.

Bu sistem sayesinde, coğrafi olarak farklı konumlardaki tesisler, gerçek zamanlı olarak yaklaşık 1 milyon kullanıcıya destek veren tek bir erişim kontrol sisteminde birleştirilebiliyor. Sistemle daha önce, 2018 FIFA Dünya Kupası sırasında “Pilot”, Fisht (Sochi), Russian Railways Arena (Moskova), Nizhny Novgorod Arena ve diğerleri dahil olmak üzere 11 Rus şehrindeki 12 büyük spor stadyumu tek bir merkezde birleştirdi.

"Organizatörler için gönül rahatlığı, ziyaretçiler için kolaylık, herkes için güvenlik" sloganı, "Pilot"un pek çok önemli avantajını yansıtıyor. PACS "Pilot", halka açık etkinliklerde ve korumalı tesislerde kontrol, güvenlik ve aynı zamanda ziyaretçilerin rahatlığını sağlıyor. Sistem, biyometrik yüz analizi dahil olmak üzere tüm popüler okuma teknolojilerini kullanarak ziyaretçilerin kontrollü alana erişim haklarını belirliyor. “Pilot” sistemi giriş ve çıkış verilerini kaydederek dış sistemlerle de bilgi alışverişinde bulunuyor. 

Yüksek bir iş hacmine sahip olan  “Pilot”, turnike başına saatte 450 kişilik talep ile, aynı anda 1 milyondan fazla talebi karşılayabiliyor. Sistem, bilgi güvenliği alanında Rusya ve uluslararası ISO / IEC 15408 standartlarına uygun olarak geliştirildi. “Pilot”, sistemin bilgilerini yetkisiz elde etmekten, değiştirmekten veya kullanma yeteneğini kaybetmekten korumak için bir alt sistem oluşturdu. Öngörülemeyen durumlarda, sistem yerel olarak depolanan “beyaz” ve “kara” listeleri kullanarak otonom bir modda çalışabiliyor ve tesisin yangın sistemleriyle de bütünleşiyor. Ek olarak, sistemde acil bir durum anında tüm turnikelerin kilidini hızlı bir şekilde açmanızı sağlayan “Anti-panik” koruma modu da bulunuyor.

“Pilot” sistemi Rosatom’a ait Radyoelektronik Mühendisliği Araştırma ve Tasarım Enstitüsü (NIKIRET)’nin bir dalı olan “FNPTS M.V. Protsenko A.Ş. “PO START” tarafından geliştirildi. 


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet