Yerli firmamız kanser tespitinde dünyanın ilk dördünde

Kromozom analizi, ülkemizde yılda yarım milyona yakın test sayısıyla 30 milyon dolarlık bir işlem hacmine sahip bir pazar.

Yayınlanma:
Yerli firmamız kanser tespitinde dünyanın ilk dördünde

Kromozom analizi, ülkemizde yılda yarım milyona yakın test sayısıyla 30 milyon dolarlık bir işlem hacmine sahip bir pazar. Kanser teşhislerinde  kullanılan son teknolojilerden dijital patoloji pazar hacmininse 2025 Dijital Patoloji Pazarı Raporu’na göre, 2025’te yaklaşık 2 kat büyüyerek 992,1 milyon dolara çıkması bekleniyor.

Sağlık bilişimi alanında yapay zeka destekli çözümler sunan Argenit, hastalara erken teşhis konulmasını ve doğru tedavinin belirlenmesini sağlayarak tedavi başarısının artmasını sağlıyor. Alanında Türkçe dil desteğine sahip yazılımlar geliştirilen tek firma olan Argenit, laboratuvar verilerini dijitale taşıyor. Argenit tarafından geliştirilen kromozom analiz sistemi, down sendromundan kansere kadar birçok genetik hastalığın tanısını doğru olarak belirlemede yüzde 99.9 başarıya sahip.

 

Bir milyar dolarlık pazarda yerli gurur

 

Toplam büyüklüğü bir milyar dolara yakın olan kromozom analizi ve dijital patoloji pazarında yerli bir oyuncu olan Argenit, geliştirdiği yapay zeka teknolojisi ile tanı sistemleri üretiyor. Yapay zeka algoritmalarının yüz tanıma sistemi gibi kanser hücrelerini tanıyabildiğine dikkat çeken Argenit’in kurucu ortaklarından Burak Buyrukbilen, “Tanıda hata payını azaltan dijital görüntü analiz sistemimiz, tedavi süreçlerinde başarı yüzdesini artıran bir teknoloji olarak öne çıkıyor. Kanser tespitinde dünyanın ilk dört firması arasındayız. Sağlık sektörüne sunduğumuz yerli ve milli ürünlerimizle dışa bağımlılığı azaltmak hedeflerimiz arasında. Yerli çözümlerimiz ve sağlıkta kendi kaynaklarımızı kullanmamızdan dolayı erişilebilirlik, uygun maliyet, Türkçe dil desteği ve 7/24 teknik destek sağlamamız Argenit’i ayrıcalıklı kılıyor.” bilgisini aktardı.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet