Yeşilyurt ; “Siyasetsiz Sendikacılık Bir İhtiyaç”  

Demokratik Sağlık Sen İzmir Şubesi Başkanı Sertan Yeşilyurt sendika arayışında olanlara çağrıda bulundu. Yeşilyurt “Demokratik Sağlık Sen, siyaset sendikacılığından bıkmış sağlık çalışanlarının ihtiyacına binaen...

Yayınlanma:
Yeşilyurt ; “Siyasetsiz Sendikacılık Bir İhtiyaç”  
Demokratik Sağlık Sen İzmir Şubesi Başkanı Sertan Yeşilyurt sendika arayışında olanlara çağrıda bulundu. Yeşilyurt “Demokratik Sağlık Sen, siyaset sendikacılığından bıkmış sağlık çalışanlarının ihtiyacına binaen doğmuş bir sendikadır” dedi.
Demokratik Sağlık Sen İzmir Şubesi Başkanı Sertan Yeşilyurt ve temsilcileri çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi. Eylül ayında göreve başlayan Yeşilyurt sahadaki yapılanma ve temsilci yapılanmasını yeniden oluşturduklarını belirtti. İlçe başkanlıklarının da yeniden yapılandığını söyleyen Yeşilyurt Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan ve genel merkez yöneticilerinin çizdiği hedef doğrultusunda ilerlediklerinin altını çizdi.
“İhtiyaçtan Doğan Sendika”
2011 yılında faaliyete başlayan Demokratik Sağlık Sen’de 2012 yılında üye olan Yeşilyurt, Demokratik Sağlık Sen’in planlanıp kurulan değil ihtiyaçtan ötürü doğan bir sendika olduğunu, iki bine yakın üyesi bulunan Demokratik Sağlık Sen’in tercih edilmesinin nedeninin siyaset ve siyasi parti yakınlığından uzak durmaları olduğunu söyledi. Yeşilyurt, “Demokratik Sağlık Sen bir ihtiyaç ben öyle görüyorum” diye konuştu.
Sağlıkçılar Evlerine Mutlu Dönmüyor
Sağlık çalışanı olarak birlikte çalıştığı meslektaşlarının siyasetten yakındığını söyleyen Yeşilyurt sendika arayışında olanlara çağrıda bulunarak, “Sendikanın içinde siyaset olmaması gerektiğini düşünen insanlara çağrımız bizim yanımızda yer almaları , Demokratik Sağlık Sen siyasetten bıkmış insanların doğurmuş olduğu bir sendika.” dedi.Pandemi döneminde sağlık çalışanlarına aşırı bir iş yükü bindiğini anlatan Yeşilyurt , sağlık çalışanlarının evlerine mutlu gidemediklerini belirtti. Sağlık çalışanlarının zor günler geçirdiğini belirten Yeşilyurt , sağlık personellerinin sosyal ve özlük haklarını almaları için mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet