Yıllardır bekleyen Hal sorunu

Türel başlattıAntalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’nın yıllardır çözülemeyen adeta kangren haline gelen sorunlarını tek tek çözüyor.Alanya ve çevresinin yıllardır bekleyen Hal sorunu 2016 Aralık...

Yayınlanma:
Yıllardır bekleyen Hal sorunu

Türel başlattı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya’nın yıllardır çözülemeyen adeta kangren haline gelen sorunlarını tek tek çözüyor.

Alanya ve çevresinin yıllardır bekleyen Hal sorunu 2016 Aralık ayında atılan temelle tarih oluyor. Alanya merkez, Demirtaş, Konaklı ve Payallar hallerinin birleştirilmesini saylayan Alanya Hal Kompleksi’nin inşaatı hızla yükseliyor. Harfiyat çalışmalarının yarısından fazlasının tamamlandığı hal inşaatında, idari bina, 30 çeşitli işyeri ve 5 bankanın yer alacağı binaların kaba inşaatları tamamlandı. 160 hal komisyoncu dükkanının yer alacağı komplekste dükkanların 2 bloğunun inşaatı devam ediyor. 160 ardiyenin yer aldığı komplekste ardiye binalarının bir kısmı için zemin hazırlama çalışmaları devam ediyor. Toplam 154 dönümlük arazi üzerine inşa edilen Alanya Toptancı Hali Orman Bakanlığı’ndan tahsis edilecek 100 dönüme yakın araziyle yaklaşık 250 dönümlük bir alan üzerinde kurulacak. 2019 yılında tamamlanması planlanan Alanya Toptancı Hali’nin hizmete girmesiyle, Alanya’da yıllarca konuşulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen çok büyük bir sorun daha ortadan kalmış olacak.

Alanya tarımını canlandıracak

Alanya Toptancı Hali faaliyete girdikten sonra, ilçenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan tarımda da adeta sıçrama olacak. Üreticilerin ürünleri hem iç pazarda hem de dış pazarda daha fazla para edecek. Üretici, komisyoncu ve tacirler bir araya gelme şansı bulacak. Ürünler standartlara uygun üretilecek, ambalajlanacak ve pazarlanarak piyasaya sürülecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet