Yükseköğretim Kurumları Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği Askıya Çıkarıldı

Yükseköğretim kurumlarının uygulamalı eğitimlere ilişkin farklı kavramlar kullanmakta olduğu tespit edildiğini belirten Yükseköğretim Kurulu, eğitimlere ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla “Yükseköğretim Kurumları...

Yayınlanma:
Yükseköğretim Kurumları Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği Askıya Çıkarıldı

Yükseköğretim kurumlarının uygulamalı eğitimlere ilişkin farklı kavramlar kullanmakta olduğu tespit edildiğini belirten Yükseköğretim Kurulu, eğitimlere ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla “Yükseköğretim Kurumları Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” müstakil taslağı hazırlandığını açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, yaptığı duyuruda, yükseköğretim kurumlarında yaptırılan ve mezunların işgücü piyasasına uyumlarını kolaylaştıran, talep edilen bilgi, beceri ve yetkinlikler ile öğrencilere kazandırılan bilgi ve beceri ve yetkinliklerin örtüşmesini sağlayan, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin etkinliğini ve verimliliğini artıran uygulamalı eğitimleri desteklediklerini ve teşvik ettiklerini belirterek, “Uygulamalı eğitimler yükseköğretim kurumlarındaki eğitim ve öğretim faaliyetlerinin temel hedeflerinden olup aynı zamanda üniversite endüstri iş birliğinin önemli bir göstergesidir. Bu durum, uygulamalarda sorunlara yol açarak uygulamalı eğitimlerin amacına ulaşmasına engel teşkil edebilmektedir. Uygulamada karşılaşılan sorunların giderilmesi ve yükseköğretim kurumları eğitim, fen, mühendislik, sağlık, sanat ve sosyal bilimler alanı öğrencilerinin mesleki bilgi, beceri ve yetkinliklerini geliştirmek üzere yaptıkları uygulamalı eğitimlere ilişkin usul ve esasları düzenlemek amacıyla “Yükseköğretim Kurumları Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” müstakil taslağı hazırlanmıştır” denildi.

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER ALINACAK

YÖK’un açıklamasında şu ifadeler yer verildi, “Söz konusu taslak görüş ve öneriler alınması amacıyla farklı özelliklere sahip sınırlı sayıda yükseköğretim kurumu ile paylaşılmış ve Başkanlığımızca uygun görülen görüş ve öneriler taslağa yansıtılmıştır. “Yeni YÖK” olarak, yükseköğretimde paydaşların katılımına ve iş birliğine önem vermekteyiz. Bu kapsamda paydaşlarımız, hazırlanmış olan taslağa ilişkin görüş ve önerilerini ilgili forma işleyerek 27/01/2020 tarihine kadar [email protected]​ adresine gönderebilecektir. Bu görüş ve öneriler doğrultusunda hazırlanacak yönetmelik ilerleyen dönemde kamuoyu ile paylaşılacaktır” (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet