Yurt içinde açıklanacak enflasyon rakamı ön planda olacak

Piyasa GündemiDünya çapında başlayan aşılamalar ve bu konudaki iyimser beklentiler küresel risk iştahını genel olarak desteklemeye devam ediyor. Ancak mutasyona uğramış koronavirüsün birçok ülkede tespit edilmesi ve devam eden...

Yayınlanma:
Yurt içinde açıklanacak enflasyon rakamı ön planda olacak

Piyasa Gündemi

Dünya çapında başlayan aşılamalar ve bu konudaki iyimser beklentiler küresel risk iştahını genel olarak desteklemeye devam ediyor. Ancak mutasyona uğramış koronavirüsün birçok ülkede tespit edilmesi ve devam eden vaka artışları salgın kaynaklı endişeleri gündemde tutuyor. Tedbirlerdeki sıkılaşmanın ve ek tedbirlerin gündeme geldiği izlenirken, ekonomik toparlanmanın gücü ve devamlılığı da önem taşıyor. Bugün küresel çapta imalat PMI rakamları takip edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    10:00 Türkiye – TÜFE/ÜFE Önem: Yüksek
•    10:00 Türkiye – İmalat PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta küresel çapta ve yurt içinde olumlu havanın genel olarak korunduğu görüldü. Bununla birlikte salgın kaynaklı gelişmeler risk unsuru olarak izleniyor. Perşembe günü Avrupa’da erken kapanışlar yaşanırken, cuma günü piyasalar yılbaşı nedeniyle işlem görmedi. BIST-100 Endeksi perşembe gününü %0,22’lik sınırlı bir kayıpla 1.476,72 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında Japonya haricinde yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,42 – 7,43 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 7,37’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yılın son bölümünü rekorlarla tamamlayan BIST 100 Endeksi’nde son dönemde sağlanan güçlü yükseliş aynı zamanda düzeltme beklentisini de artırsa da, yakalanan momentum dikkate alındığında önemli bir destek seviyesi kırılmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak faydalı olabilir. Endekste aşağıda 1.470 ara destek noktası konumunda iken 1.450 izleyeceğimiz ilk güçlü destek konumunda olacak.  Orta vadede ise 1.430 altında kapanışlar görmediğimiz sürece geri çekilmeleri sınırlı düzeltmeler olarak izleyeceğiz. Endeksin bu destekler üzerinde tutunması ilk etapta 1.500 – 1.550 aralığını gündeme getirecektir. Bu bölgenin endekste izleyeceğimiz ilk güçlü direnç bölgesi olacağını düşünüyoruz. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet