Yurt içinde olumlu hava dün de korundu

Piyasa GündemiFed’in varlık alımlarının devam edeceğine ilişkin verdiği mesajlar ile piyasalarla kurduğu iletişim ve ABD’deki teşvik paketine ilişkin olumlu beklentiler küresel risk iştahını destekledi. Bununla birlikte salgın...

Yayınlanma:
Yurt içinde olumlu hava dün de korundu

Piyasa Gündemi

Fed’in varlık alımlarının devam edeceğine ilişkin verdiği mesajlar ile piyasalarla kurduğu iletişim ve ABD’deki teşvik paketine ilişkin olumlu beklentiler küresel risk iştahını destekledi. Bununla birlikte salgın kaynaklı endişeler ve ekonomik toparlanmadaki ivme kaybı risk unsurları olarak izleniyor. TCMB Başkanı Naci Ağbal’ın piyasa dostu mesajlarının da katkısıyla yurt içinde de pozitif hava dün de korunmaya devam etti. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler  
     
•    14:30 Türkiye – TCMB Beklenti Anketi Önem: Orta
•    16:30 ABD – Cari İşlemler Dengesi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Fed’in mesajları ve teşvik paketi umutlarının katkısıyla dün küresel hisse piyasalarında pozitif bir seyir yaşandı. Bununla birlikte ABD’de haftalık işsizlik başvuruları son üç ayın zirvesine çıkarken, salgın kaynaklı endişeler gündemdeki önemini koruyor. BIST-100 Endeksi ulaştırma sektörü öncülüğünde günü %0,50’lik yükselişle 1.399,36 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,72 – 7,73 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,71’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Tarihi zirvelerinde tutunmaya çalışan endekste dün gün içi volatilite oldukça sınırlı kaldı. Endeks bir süredir bahsettiğimiz mart ayından beri devam eden yükselen kanalın üst bandında dirençle karşılaşmış durumda. Bugün haftalık kapanışın önceki gün görülen zirve olan 1.410’un üzerinde olması gelecek haftaya yönelik pozitif beklentileri artırabilir. Aşağıda ise dün de bahsettiğimiz gibi son kısa vadeli yükselen trendin test edileceği ve hafta başında oluşan boşluğun dolacağı 1.371 seviyesi önemli destek noktası olmaya devam ediyor. Buranın altına sarkılmadığı sürece geri çekilmelere de sınırlı düzeltmeler olarak bakacağız. Buranın altında ise teknik görünüm önemli ölçüde bozulacaktır.

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet