Yüz Binlerce Fidan Büyük Buluşma İçin Gün Sayıyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan Geleceğe Nefes İçin 11 Milyon Fidan, 11 Milyon Ağaç kampanyası çok kısa sürede büyük ilgi gördü. 11 Kasım 2019 Pazartesi Saat 11.11’de 81 İlde eş zamanlı olarak 11 milyon fidan...

Yayınlanma:
Yüz Binlerce Fidan Büyük Buluşma İçin Gün Sayıyor

Tarım ve Orman Bakanlığınca başlatılan Geleceğe Nefes İçin 11 Milyon Fidan, 11 Milyon Ağaç kampanyası çok kısa sürede büyük ilgi gördü. 11 Kasım 2019 Pazartesi Saat 11.11’de 81 İlde eş zamanlı olarak 11 milyon fidan toprakla buluşacak. Bu etkinliğin önemli ayaklarından biri olan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü de hazırlık çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Muradiye ve Torbalı olmak üzere Türkiye’nin iki büyük orman fidanlıklarına sahip olan İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, burada yetiştirdiği fidanları İzmir ve Manisa İllerinde 43 lokasyon noktasına dağıtımlarına başladı.

Çalışmaları yerinde görmek için Manisa’da bulunan Muradiye Orman Fidanlık Müdürlüğüne gelen İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince çalışmalar hakkında Fidanlık Müdürü Nedim Bozkurt’tan bilgi aldı.

Şu ana kadar Torbalı ve Muradiye Orman Fidanlık Müdürlüklerinden İzmir ve Manisa İllerinde 11 Kasımda gerçekleşecek fidan dikim etkinlikleri için 350 bin fidanın dağıtımını yapıldığını söyleyen Orman Bölge Müdürü Zafer Derince İzmir İlinde 300 Bin, Manisa İlinde 200 Bin fidanın toprakla buluşacağını bunun bir saat içinde gerçekleşeceğini söyledi.

Orman Genel Müdürlüğü’nün her yıl 250 Milyon adet fidanı toprakla buluşturduğunu söyleyen İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince; ancak 11 Kasım da saat: 11.11 de gerçekleşen etkinliğin orman sevgisi ve bilinci konusunda bir farkındalık oluşturmak için güzel bir fırsat olduğunu söyledi. İzmirli ve Manisalı vatandaşların kampanyalarına büyük ilgi gösterdiğini söyleyen Derince gelecegenefes.com sitesinde 3 gün gibi kısa bir süre içinde fidanların yüzde 100’ün üzerinde sahiplenme derecesine ulaştığını da sözlerine ekledi. (BSHA)

BSHA - Bilim Sağlık Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet