ZEYBEK: BÜROKRASİDE ATAMA VE TERFİ, AKP TEŞKİLATINDAN MI GEÇİYOR?

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne 12 Şubat 2021’de ataması yapılan ve 13 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan atama sonrası İl Müdürü Yavuz...

Yayınlanma:
ZEYBEK: BÜROKRASİDE ATAMA VE TERFİ, AKP TEŞKİLATINDAN MI GEÇİYOR?

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne 12 Şubat 2021’de ataması yapılan ve 13 Şubat 2021 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan atama sonrası İl Müdürü Yavuz Gürhan’ın sosyal medya hesabından AKP İl Başkanı ve Milletvekillerine teşekkür etmesini, verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

AKP İL BAŞKANINA TEŞEKKÜR EDEN MÜDÜR TBMM GÜNDEMİNDE

CHP’li Zeybek, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Antalya Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne asaleten atanan Gürhan’ın sosyal medya üzerinden neden AKP İl Başkanı ve Milletvekillerine teşekkür ettiğini, bu atamada AKP İl Başkanı ve Milletvekillerinin talep ve görüşlerinin mi alındığını sordu.

CHP Antalya Milletvekili Zeybek, soru önergesi sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “AKP döneminde atanan bürokratların İl Başkanlarına teşekkür ettiği sisteme “partili Cumhurbaşkanlığı sistemi” diyoruz. Antalya İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne atanan bürokrat neden AKP İl Başkanına ve Milletvekillerine teşekkür etme gereği duyar anlamak mümkün değil. Devletin bürokrasisi, AKP’nin bürokrasisine teslim edilmiş durumdadır.” dedi.

BÜROKRASİDE ATAMA VE TERFİ, AKP TEŞKİLATINDAN MI GEÇİYOR?

CHP’li Zeybek, AKP’nin Gençlik ve Spor Müdürlüğünde referanslı bu atamanın örneklerinin ne yazık ki yargı başta olmak üzere kamunun birçok alanında olduğunu da ifade etti. CHP Antalya Milletvekili Zeybek açıklamasının devamında “Bürokraside atama ve terfilerde AKP İl Başkanları ve Milletvekillerinin referans olduğu, işe alımlarda da bu kriterlerin kabul gördüğü iddialarına da önergemizde yer verdik. Ülkemizde yüzbinlerce gencimiz iş ve atama beklerken, bu umutla sınavlara girerken, AKP’nin bürokrasiye müdahale etmesi adaletsizliktir. Atanan müdürün devletin müdürü mü, AKP’nin müdürü mü olacağını dikkatle takip edeceğiz. Liyakatin yok sayıldığı, parti referansının kabul gördüğü bu düzen mutlaka değişecektir.” dedi.

Chp Antalya İl Başkanlığı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet