Zirveye İlgi Beklenenden Büyük Oldu

Üretim teknolojilerine zirve ve fuar konseptiyle farklı bir ışık tutan; Robot Yatırımları Zirvesi, Endüstri 4.

Yayınlanma:
Zirveye İlgi Beklenenden Büyük Oldu

Üretim teknolojilerine zirve ve fuar konseptiyle farklı bir ışık tutan; Robot Yatırımları Zirvesi, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi, Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Proses Zirvesi 5-7 Ekim 2021 tarihleri arasında Tuzla- İstanbul’da düzenlendi. Pandemi koşullarında gerçekleşen zirve için yapılan yoğun tanıtımlar sonuç verdi ve beklenenden daha büyük bir ilgi oldu.

İstanbul’un Anadolu yakasında düzenlenen etkinliğin bu yıl altıncısı gerçekleşti. Pandeminin etkisine rağmen yoğun ilgi gören organizasyonun fuar alanında 122 katılımcı firmanın standında yer alan uygulama örnekleri 10.598 kişi tarafından ziyaret edildi. Zirve alanında ise 57 panel gerçekleşti. 115 konuşmacının sunumları fiziki ve online olarak toplamda 51.321 kez izlendi.

FUARDA ÖN SİPARİŞ SÖZLEŞMELERİ İMZALANDI

Üretim süreçlerinde otomasyon seviyesini artırmak, dijitalleşmek ve enerji tasarrufu sağlamak isteyen işletmelerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen zirve ve fuarda bu yıl çok sayıda iş bağlantıları yapıldı.

Pek çok yatırımcı daha önce yaptığı görüşmelere rağmen nihai kararını zirvede verdi. Teknik konular yoğun olduğu için teklif verme süreçlerinin bile zaman aldığı endüstriyel ürün ve hizmetlerin çoğunlukla fuar alanında satılması pek mümkün olmaz. Buna rağmen zirvede çok sayıda ön sipariş sözleşmeleri imzalandığı katılımcı firmalar tarafından bildirildi.

3 GÜN BOYUNCA SUNUMLAR YAPILDI

Katılımcı firma temsilcileri ve sektörde alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı panellerde üretim sanayii için önemli konular masaya yatırıldı. Robotlu üretim, dijitalleşme, enerji tasarrufu ve yatırımları gibi çok sayıda konu panel alanlarında konuşuldu.

115 konuşmacının katıldığı paneller iki farklı salonunda gerçekleşirken, dinleyicilerin yoğun ilgisi 3 gün boyunca sürdü. Panellere katılan dinleyiciler, konuşmacılara hem sunum sırasında hem de sonrasında stantlarında soru sorma imkanı da buldu.

Paneller aynı zamanda zirvelerin web sitesinden ve sosyal medya hesaplarında da canlı olarak yayımlandı.

47 İLDEN, 44 SEKTÖRDEN ZİYARETÇİLER GELDİ

Çoğunluğu fabrikaların üretim, yatırım, bakım ve satın alma sorumlularından oluşan ziyaretçiler, 21 ülkeden ve 47 ilden gelerek zirveyi fiziki olarak ziyaret ettiler.

İstanbul içi ilk sırada olmak üzere; Kocaeli, Bursa, Ankara, İzmir, Sakarya, Konya, Tekirdağ, Manisa, Yalova, Gaziantep, Eskişehir, Adana, Bilecik ve Kayseri yüksek ziyaretçi sayısına ulaşılırken, Doğu Karadeniz illerinden de yoğun ziyaretçilerin gelmesi dikkat çekti.

Otomotivden gıdaya, tekstilden hızlı tüketime, makinadan madene kadar 44 farklı sektörde faaliyet gösteren firmaların temsilcileri zirve ve fuarı fiziki olarak ziyaret etti.

BİR SONRAKİ ZİRVE 4-6 EKİM 2022’DE

Endüstrideki tüm paydaşları bir araya getiren; Robot Yatırımları Zirvesi, Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi, Enerjisini Üreten Fabrikalar Zirvesi ve Proses Zirvesi gelecek yıl 4-6 Ekim 2022 tarihleri arasında yine Tuzla- İstanbul’da düzenlenecek.


Kaynak: (BHA) - Beyaz Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet