Gazze'de Her 10 Dakikada 1 Çocuğun Öldüğü Açıklandı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) temsilcisi Richard Peeperkorn, Gazze'de yaşanan insanlık trajedisine dikkat çekerek, bölgede artan şiddet olaylarına ve yüksek ölüm oranlarına karşı acil bir ateşkes çağrısında bulundu.

Yayınlanma:
Gazze'de Her 10 Dakikada 1 Çocuğun Öldüğü Açıklandı

Dünya Sağlık Örgütü'nün Filistin topraklarındaki temsilcisi Richard Peeperkorn, Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi'nin haftalık basın toplantısına çevrim içi katılarak, İsrail'in ablukası ve yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Peeperkorn, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaklaşık 16 bin kişinin öldürüldüğünü hatırlatarak, öldürülenlerin yüzde 60'ından fazlasının kadın ve çocuk olduğunu vurguladı. Bu durumu, insanlığın en karanlık anlarından biri olarak nitelendiren Peeperkorn, bölge için kalıcı bir ateşkesin şart olduğunu belirtti.

İsrail ve Gazze'de Artan Şiddet ve Kayıplar

İsrail'in 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin yaralandığı açıklandı. İsrail ordusuna göre, Gazze Şeridi'ne düzenlenen kara saldırılarında 78, Lübnan sınırında ise 6 İsrail askeri öldürüldü. Gazze'deki hükümet ise 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının, 6 bin 150'den fazlası çocuk ve 4 binden fazlası kadın olmak üzere 15 bin 899'a yükseldiğini duyurdu. İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te ise İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 260 Filistinli hayatını kaybetti.

Uluslararası Tepkiler ve İnsani Krizin Boyutları

Peeperkorn'un açıklamaları, Gazze'deki insani krizin ciddiyetini ve boyutlarını gözler önüne seriyor. Bölgede yaşanan şiddet olayları ve yüksek ölüm sayıları, uluslararası toplumda endişe ve tepki uyandırıyor. Gazze'deki durumun aciliyeti ve kalıcı bir çözümün gerekliliği, uluslararası toplum tarafından yoğun şekilde ele alınması gereken konular arasında yer alıyor. Peeperkorn'un çağrısı, Gazze'deki şiddetin sonlandırılması ve kalıcı bir barışın sağlanması için uluslararası çabalara daha fazla önem verilmesi gerektiğini vurguluyor. Bu açıklamalar, bölgedeki şiddetin sonlandırılması ve kalıcı bir barışın sağlanması için uluslararası çabalara daha fazla önem verilmesi gerektiğini gösteriyor. Gazze'deki insani kriz, tüm dünyanın dikkatini çeken ve derhal müdahale edilmesi gereken bir mesele olarak öne çıkıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet