TikTok için lisans iptali gündemde: AKP'li Yayman'dan açıklama

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, sosyal medya platformlarına yönelik yeni düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. TikTok ve diğer platformlara yönelik etik olmayan içeriklerle ilgili ciddi yaptırımların gündemde olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
TikTok için lisans iptali gündemde: AKP'li Yayman'dan açıklama

AKP Hatay Milletvekili ve TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Hatay'daki açıklamasında, Türk toplumunun değerlerine zarar veren dijital içeriklerle ilgili önlemler alınacağını ifade etti. Yayman, TikTok'un Türkiye ve Avrasya temsilcisini komisyona çağırdıklarını ve komisyonda bu konunun ele alınacağını duyurdu. Ayrıca, sosyal medya fenomenlerinin gelirlerinin araştırılması ve vergilendirilmesi için bir torba yasa hazırlığından bahsetti.

Yayman'ın Vurguladıkları

Yayman, komisyonun, özellikle aile yapısını ve Türk kültürünü bozan içeriklere karşı harekete geçeceğini belirtti. TikTok ve benzeri platformlarda yayınlanan müstehcen ve ahlaka aykırı içeriklerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, bu tür yayınların halk tarafından da tasvip edilmediğini dile getirdi.

Önlemler ve Yaptırımlar

Komisyonun, sosyal medya platformlarına yönelik yaptırımları ele aldığını söyleyen Yayman, bunlar arasında bant daraltma, yayın ve reklam yasağı, hatta lisans iptalinin de bulunduğunu açıkladı. Bu önlemlerin, etik olmayan uygulamalara karşı etkili bir şekilde kullanılacağını ifade etti.

Toplumun Beklentileri

Yayman, sosyal medyanın toplumun ahlaki yapısını ve gençleri olumsuz etkilememesi gerektiğini belirtti. Komisyonun, bu konuda gerekli adımları atarak, halkın beklentilerine cevap vereceğini söyledi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu, Türkiye'nin kültürel ve ahlaki değerlerini korumak amacıyla sosyal medya platformlarına yönelik ciddi düzenlemeleri masaya yatırdı. Bu düzenlemelerin, etik olmayan içerikleri azaltarak toplumsal değerleri korumaya yönelik olacağı vurgulandı.

Yayman, lisans iptaline kadar varacak yaptırımların masada olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi:

“Biz Dijital Mecralar Komisyonu olarak başta bant daraltma, yayın yasağının getirilmesi, reklam yasağının getirilmesi ve gerekirse lisans iptali olmak üzere tüm dijital mecralarla ilgili çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz bunu kamuoyuna açıklamak isterim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet