Murda'nın Uyuşturucu Davasında Son Karar!

Ünlü rap sanatçısı Mehmet Önder Doğan'ın hukuki süreci sona erdi! İstinaf Mahkemesi, şarkılarının dinleyiciye duygusal anlamda aktarılmasını öne çıkararak sanatçının beraatine karar verdi. Hapis cezası kararı kaldırıldı ve Doğan'ın avukatları yazılı bir açıklama yaptı. Mahkeme, şarkılarında uyuşturucu özendirmesi bulunmadığına hükmetti ve yerel mahkemenin kararı düzeltilebilir nitelikte olduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Murda'nın Uyuşturucu Davasında Son Karar!

Son dönemin en başarılı şarkılarına imza atan Murda lakaplı Mehmet Önder Doğan geçtiğimiz yıl nisan ayında 'Duman', 'Pahalı' ve 'Eh Baba' isimli şarkılarındaki sözlerin uyuşturucuya özendirdiği iddiasıyla 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hollanda doğumlu Doğan'ın avukatları tarafından yapılan itiraz sonucu hapis cezası kararı İstinaf Mahkemesince kaldırıldı.

Murda’nun avukatları tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Bilindiği üzere müvekkilimiz Mehmet Önder Doğan (Murda), şarkı sözleri nedeniyle, İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış ve 2022 yılında hapis cezası verilmişti.

Bahse konu mahkumiyet kararıyla ilgili, tarafımızca üst mahkeme olan İstanbul İstinaf Mahkemesi’ne müracaat edilmiş, benzer içerikte Yargıtay ve istinaf kararları üst mahkemeye sunulmuştur.”

ÖZENDİRME BULUNMADI

o-ses-turkiye-rap-jurisi-murda-kimdir-murda-kac-13867787-9711-amp.jpeg

Verilen kararda, eserin bütünü değerlendirildiğinde herhangi bir özendirmeye dair eylem, görüntü ya da sözün bulunmadığı, tamamen dile getirilen şarkının duygusunun dinleyiciye geçirilmeye çalışıldığı kanaatine varıldığı belirtildi. Ayrıca, yerel mahkemenin kararına yönelik İstinaf başvurusunun kabulü ile ihlalin ve hukuka aykırılığın duruşma açılmaksızın düzeltilmesinin mümkün olduğu aktarıldı.

photo-21665-0.jpeg

BERAATINA HÜKMEDİLDİ

Mahkeme, sanık Doğan’ı ‘uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını özendirme’ suçunun unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle beraatına hükmetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet