Antalya Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nin 2023 Başarıları

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez ilçesi Kirişçiler Mahallesi’nde yer alan Türkiye’nin en modern Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 2023 yılında 321 sokak hayvanını sahiplendirerek kalıcı ailelere kavuşturdu. Merkez, 2 bin 481 sokak hayvanının kısırlaştırıldığı ve 282 ortopedi operasyonunun gerçekleştirildiği bir altyapıya sahip.

Yayınlanma:
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi'nin 2023 Başarıları

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Kepez ilçesi Kirişçiler Mahallesi’nde 42 metrekare alanda hayata geçirdiği Türkiye’nin en modern Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, can dostlara yuva oluyor. Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde en iyi şartlarda misafir edilen sokak hayvanları, kalıcı aileler bulabilmek amacıyla sahiplendiriliyor. Bu kapsamda 2023 yılında merkezde barınan 321 sokak hayvanı yeni aileleriyle buluşturuldu. Merkeze halen 701 kedi ve köpek, sıcak bir yuvaya kavuşmak için sahiplerini bekliyor.

23 BİN 482 SOKAK HAYVANI KISIRLAŞTIRILDI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sadece sahiplendirme değil, aynı zamanda sokak hayvanlarının popülasyonunu kontrol altına almak adına başarılı bir kısırlaştırma çalışması yürütüyor. Bugüne kadar merkezde 2 bin 481 sokak hayvanı kısırlaştırılırken, sokak hayvanlarının kontrollü bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri sağlandı.

282 ORTOPEDİ OPERASYONU

Ameliyathane, yoğun bakım üniteleri, hasta reviri, acil müdahale gibi bölümlere sahip Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde ortopedi operasyonları da yapılıyor. Merkezde 2023 yılında 282 sokak hayvanının ortopedi operasyonu başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

YAVRU “PRENSES” SAHİPLENİLDİ

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyarete gelen Ebru Öğüt kızı için köpek sahiplenmek istediklerini söyledi. Öğüt, “Kızım Masal köpekleri çok seviyor. Bunun için buraya gelip bir köpek sahiplendik. Satın almak değil sahiplenmek istedik. Kızım köpekle çok iyi anlaştı ve birbirlerini çok sevdiler. İsmini prenses koymak istiyor. Prensesi sahiplenip götüreceğiz. Artık bizim evimizde yaşayacak. Buraya her geldiğimizde çok temiz ve bakımlı görüyoruz. Başkanımız Muhittin Böcek’e böyle bir tesis yaptığı için teşekkür ediyoruz” dedi.

SAHİPLERİNİ BEKLİYORLAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin sahiplendirme işlemleri ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyen vatandaşlar, arayarak doğrudan merkeze ulaşabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Keşfet