Fidanları toprakla buluşturdular

Vali Münir Karaloğlu Dünya Ormancılık Haftası ve Dünya Ormancılık Günü nedeniyle fidan dikme törenine katıldı. Karaloğlu, Ormana ve ormancılığa farkındalık yaratmak için fidanları toprakla buluşturduklarını söyledi.TöreneVali...

Yayınlanma:
Fidanları toprakla buluşturdular

Vali Münir Karaloğlu Dünya Ormancılık Haftası ve Dünya Ormancılık Günü nedeniyle fidan dikme törenine katıldı. Karaloğlu, Ormana ve ormancılığa farkındalık yaratmak için fidanları toprakla buluşturduklarını söyledi.

TöreneVali Münir Karaloğlu’nun yanı sıra eski Milletvekili Adil Aydın, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Serik Kaymakamı Haluk Şimşek, Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Orman Haftası ve Ağaç Bayramı kutlandı.

Orman haftası ile ilgili konuşan Vali Karaloğlu, yeşilinde ağacında hem inancımız hem kültürümüz bakımından çok önemli olduğunu, bunu çocuklarımıza, gençlerimize ve vatandaşlarımıza anlatmamız gerektiğini vurguladı. Ormanların öneminin farkındalığını ortaya koymamız gerektiğini belirten Karaloğlu, Dünya ormancılık haftası ve gününün bunun için büyük bir fırsat olduğunu, sözlerine ekledi.

Ormanlarımıza verdiğimiz önem ve hassasiyetten bahseden Vali Karaloğlu, “biz kıyametin kopacağını biliyorsan bile elindeki fidanı toprakla buluştur emrini veren bir dinin, bir peygamberin ümmetiyiz yine yaş kesen baş keser emrini veren muhteşem bir kültürün ve medeniyetin varisleriyiz” dedi.

ANTALYA BİR ORMAN ŞEHRİ

Ormanların korunması ve erken ihbarın önemine vurgu yapan Vali Münir Karaloğlu, Antalya’nın bir orman şehri olduğunu ve %54’ünün ormanlık alanlarla kaplı olmasına dikkat çekerek, Antalya’da yaz aylarında yaşanan yüksek sıcaklıklar yüzünden oluşan yangınları en az düzeye indirebilmek için halka büyük görev düştüğünü belirtti.

Orman yangınlarından sonra medyada çıkan yalan haberleri eleştiren Vali Münir Karaloğlu yanan ormanlık alanların rant alanı olmadığını yeniden ağaçlandırıldığını ifade etti. 2016 yılında Kumluca - Adrasan’da çıkan yangından sonrada aynı haberlerin çıktığını ancak geçen yıl bölgeye gittiğinde bölgede yanan ağaçlar yerine 12 tane yeni fidanın filizlendiğini gördüğünü belirtti. Vali Münir Karaloğlu, “Orman teşkilatımız yanan alanların yeniden ağaçlandırılması konusunda büyük bir çalışma ve gayret içerisinde bu konuda ormancılık teşkilatında çalışan bölge müdürümüzden, ağaç diken işçimize kadar hepsini kutluyorum” dedi.

Vali Karaloğlu, son 15 yılda 4 milyar fidanıntoprakla buluşturulduğunu, Türkiye’nin hem orman miktarı hem de orman emvalinin arttırıldığını, ancak bunu yeterli görmediklerini, 7milyar fidan ve Türkiye’nin %30’unun orman olacağı bir Türkiye hayal ettiklerini belirtti.

Ağaçlandırılan alana Türkiye, Belarus ülkeler arası dostluk simgesi olarak “Belarus Dostluk Ormanı” isminin verildiğini ifade eden Vali Münir Karaloğlu, “ İnşaAllah burada dikeceğimiz fidanlar yarın bize oksijen olarak dönecek,çünkü denklem çok basit yeşiliniz, ormanınız varsa oksijen ve su var; oksijeniniz varsa su ve hayat var onun için ormanlarımızıgözümüz gibi koruyalım” dedi.

Orman Haftası’nda düzenlenen etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirten Vali Münir Karaloğlu, ilk fidanı, doğanın gelecek koruyucusu olan çocuklarla birlikte toprakla buluşturdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet