Alanya'da bitmeyen çile! Otel, vatandaşları hasta ediyor

Çevredeki otelin jeneratöründen rahatsız olan Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, bölgedeki bir otelin jeneratöründen çıkan yüksek ses nedeniyle huzursuz olduklarını dile getirdiler.

Yayınlanma:
Alanya'da bitmeyen çile! Otel, vatandaşları hasta ediyor

Alanya'nın en eski ve en bilindik mahallelerinden biri olan Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, bölgedeki bir otelin jeneratöründen çıkan gürültü nedeniyle mağdur olduklarını söyledi. Mahalle sakinlerinden Mesrure Akev, otelin jeneratörüne susturucu takılması için Zabıta ekiplerine defalarca şikayet ettiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti. Akev, Zabıta’nın ses desibeli ölçümü için kendilerinden ücret istediğini de iddia etti.

Mahallede aktif olarak işletilen bir otelin jeneratöründen rahatsız olduklarını dile getiren Akev, binalarının oldukça eski olduğunu ve söz konusu jeneratörün inanılmaz bir gürültüyle çalıştığını, yalnız kendisinin değil, çevredeki sakinlerin de bu durumdan rahatsız olduğunu kaydetti.

‘SENELER GEÇTİ, HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEDİ’
İlk etapta otelin müdürüyle görüştüklerinde jeneratöre susturucu takmak için söz aldıklarını ifade eden Akev, uzun zamandır hiçbir şey yapılmadığını sözlerine ekledi. Son senelerde Zabıta ekiplerine şikayette bulunduğunu dile getiren Akev, Zabıta tarafından her defasında ‘Gerekli uyarı yapılmıştır’ cevabını aldığını, seneler geçmesine rağmen farklı bir şey söylemediklerini belirtti.

‘ZABITA “BİZ SES DESİBELİNİ ÖLÇERİZ AMA PARASINI SİZ VERİRSİNİZ” DEYİNCE ŞOK OLDUM’
Akev, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Hiçbir gelişme olmayınca ben de sinirlendim ve Zabıta’ya ‘Belli bir süre tanıyacaksınız, o süre içinde düzeltilmezse gerekeni yapacaksınız’ dedim. Sonra bize yazılı olarak gerekli tedbirlerin alındığını, hatta jeneratöre susturucu bile takıldığını söylediler fakat doğru değil, ses düzeyinde kesinlikle bir değişme olmadı. Zabıta’ya şahsen başvuruda bulunarak bir çözüm bulmalarını istedim, Zabıta bana ‘Biz ses desibelini ölçeriz ama ücretini siz vereceksiniz’ dedi. Bunu duyunca şok oldum. Bu zaten onların görevi. Artık parası olmayan şikayet de mi edemeyecek? Bir de bana binamıza yalıtım yapmamız gerektiğini söylediler. Kentsel dönüşüme girecek binalara bir de 40-50 bin lira verip yalıtım mı yapacağım?”

‘BAKANLIK “ZABITA PARA İSTEYEMEZ, ISRAR EDERLERSE BİLDİRİN” DEDİ’
Zabıta’nın kendisinden ücret talep etme iddiası üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın çağrı merkezi olan Alo 181’i aradığını belirten Akev, “Görüştüğüm yetkili bana ‘Zabıta kesinlikle bunun için ücret talep edemez, biz zaten Bakanlık olarak Antalya’da 3 ilçeye ses desibeli ölçme yetkisi ve imkanları tanıdık. Bunlar Kemer, Manavgat ve Alanya. Sonuç olarak kesinlikle ücret talep etme hakları yok, eğer buna ısrar ederlerse bize bildirin, gereken yapılacaktır’ dediler. Biz bu sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz. Özellikle geceleri uyuyamayacak derecede rahatsız oluyoruz” ifadelerine bulundu.

Akev, otelin jeneratöründen çıkan gürültünün sağlıklarını da olumsuz etkilediğini belirterek, “Bu gürültü nedeniyle uyku kalitemiz düşüyor, stresimiz artıyor, baş ağrısı ve tansiyon gibi sorunlar yaşıyoruz. Bu durumun bir an önce son bulmasını istiyoruz. Yetkililerden bu konuya duyarlı olmalarını ve gerekeni yapmalarını talep ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet