ASMO'da tanıtım toplantısı! Küçük ve mikro işletmeler için...

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO), KGK tarafından Küçük ve Mikro İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı ve Kalite Yönetim Standartlarına ilişkin bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Yayınlanma:
ASMO'da tanıtım toplantısı! Küçük ve mikro işletmeler için...

Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMO), Küçük ve Mikro İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı (KÜMİ FRS) ve Kalite Yönetim Standartlarına (KYS’ler) ilişkin önemli bir tanıtım toplantısı gerçekleştirdi. Toplantı, ASMO Konferans Salonu'nda düzenlendi ve katılımcılar arasında ASMO Oda Başkanı Sacittin Hancıoğlu, Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan, YMMO Oda Başkanı Ahmet Kahramanoğlu, Manavgat SMMMO Oda Başkanı Sabri Keskin ve KGK temsilcileri bulunuyordu.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ASMO Oda Başkanı Sacittin Hancıoğlu, sistemsel sorunlar ve çözüm önerilerini ele aldı. Antalya Vergi Dairesi Başkanı İlhan Karayılan ise muhasebe mesleğinin önemini vurgulayarak, KGK tarafından getirilen Küçük ve Mikro İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı'nın sektöre önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Detaylı bir sunum ile KGK Denetim Standartları Dairesi Başkanı Birsen Nacar, Küçük ve Mikro İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı hakkında bilgi verdi. Bu konuya ilişkin ASMO Oda Başkanı Ahmet Kahramanoğlu ve Manavgat SMMMO Oda Başkanı Sabri Keskin de katılımcılara hitap etti. Toplantıda ayrıca KGK Uzmanı Burak Atıcı tarafından KÜMİ FRS'ye dair bir sunum gerçekleştirildi ve bu standardın diğer ilgili düzenlemelerle karşılaştırması yapıldı.

KGK Uzmanı Kemalettin Gökkaya tarafından yapılan bir başka sunumda ise Kalite Kontrol Standardı 1'in yerini alacak olan Kalite Yönetim Standartları, denetim şirketlerinin kalite kontrol sistemlerini güçlendirecek hükümler hakkında detaylı bilgi paylaşıldı. Sunumların ardından KGK uzmanları, katılımcıların sorularını cevapladı.

Bu toplantıyla birlikte, Küçük ve Mikro İşletmeler için Finansal Raporlama Standardı ve Kalite Yönetim Standartları konusundaki bilgi paylaşımı ve işbirliği önemli bir adım olarak atılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet