Erkeklerin Ölüm Riski Daha Mı Fazla?

Danimarka Teknik Üniversitesi ve ABD'li araştırmacılar, insan ömrü ve gelir seviyelerini tahmin edebilen "life2vec" adlı yapay zekâ programını geliştirdi.

Yayınlanma:
Erkeklerin Ölüm Riski Daha Mı Fazla?

Danimarka Teknik Üniversitesi'nden uzmanlar ve ABD'li meslektaşları, "life2vec" adlı bir yapay zekâ programı geliştirdi. Bu program, elektronik sigaraların sağlık üzerindeki zararları ve nikotin bağımlılığına yol açması nedeniyle, Türkiye dahil olmak üzere 34 ülkede satışlarına kısıtlamalar getirildi.

"Life2vec" Ve Başarı Oranı

"life2vec", 2008'den 2016'ya kadar olan verileri işleyerek insanların gelir ve yaşam sürelerini tahmin etmek için kullanıldı. DailyMail'de yer alan habere göre, programın tahminleri %78 oranında doğruluk payına sahip. Nüfus verilerini analiz eden Life2vec, izlediği kişilerin çoğunun 2020'ye kadar yaşam sürelerini doğru tahmin etti. Program, özellikle erkek olmanın erken ölüm için bir risk faktörü olduğunu belirledi.

Erken Ölüm Riskleri ve Uzun Yaşamın Sırları

Life2vec, erkek olmayı ve ruh sağlığı sorunları yaşamayı erken ölüm riskleri arasında sınıflandırdı. Yüksek gelir ve liderlik rolleri ise uzun yaşam ile ilişkilendirildi. Programın geliştiricileri, elde edilen verilerin hassas doğası nedeniyle bu bilgilerin kamuoyuna açıklanmadığını belirtti. Bu çalışma, yapay zekânın insan yaşamı hakkında derinlemesine analiz yapma potansiyelini gösteriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet