Alanya Belediyesi Yayla Yolunda Asfalt Hazırlığını Sürdürüyor

Alanya Belediyesi, Akdam Yaylası üzerinden Konya’nın Hadim ve Bozkır ilçelerine ulaşımı sağlayan 10 kilometrelik grup yolunda asfalt öncesi çakıllama çalışmalarına devam ediyor. Yolun tamamlanmasıyla bölgedeki yaylalara ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale gelmesi hedefleniyor.

Akdam Yaylası Grup Yolunda Çalışmalar Sürüyor

Alanya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Akdam Yaylası üzerinden geçen ve Konya’nın Hadim ile Bozkır ilçelerine bağlantı sağlayan grup yolunda çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl genişletme ve altyapı çalışmaları tamamlanan 10 kilometrelik güzergâhta, asfalt öncesi çakıllama işlemleri devam ediyor.

Çalışmaların tamamlanmasının ardından yol asfaltlanarak hizmete açılacak.

Ulaşım Daha Güvenli ve Konforlu Olacak

Yolun tamamlanmasıyla birlikte Akdam Yaylası güzergâhı, çok sayıda yaylayı Konya’nın Hadim ve Bozkır ilçelerine bağlayan daha kısa ve konforlu bir ulaşım alternatifi sunacak.

Çalışmaları, Alanya Belediye Başkan Yardımcıları Murat Levent Koçak ve Mehmet Gülen, Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak ile Akdam Mahalle Muhtarı Ramazan Tuncer yerinde inceledi.

Koçak: Bölge İçin Önemli Bir Ulaşım Yatırımı

İncelemelerin ardından açıklama yapan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, altyapı ve yol genişletme çalışmalarının geçen yıl tamamlandığını belirterek, asfalt öncesindeki son hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.

Koçak, yolun tamamlanmasıyla bölge sakinlerinin hastanelere, ilçe merkezlerine ve günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri noktalara daha güvenli şekilde ulaşabileceğini söyledi. Ayrıca yatırımın Alanya ile komşu ilçeler arasındaki ulaşımı güçlendireceğini kaydetti.

Muhtar Tuncer’den Belediye’ye Teşekkür

Akdam Mahalle Muhtarı Ramazan Tuncer, yürütülen çalışmalar nedeniyle Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve belediye ekiplerine teşekkür etti.

"Verilen Sözler Yerine Getiriliyor"

Başkan Danışmanı Nazmi Zavlak ise Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin şehir merkezi ve kırsal mahallelerde yol çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Zavlak, Akdam Yaylası'ndaki 10 kilometrelik çalışmanın ardından Türkler Mahallesi'nde 5 kilometrelik yol yapımına başlanacağını, daha sonra ise Toslak ve Soğukpınar yaylalarında çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

Yayla Ulaşımında Yeni Dönem Hedefleniyor

Alanya Belediyesi, yayla yollarında yürüttüğü altyapı ve asfalt çalışmalarıyla kırsal ulaşım ağını güçlendirmeyi amaçlıyor. Akdam Yaylası grup yolunun tamamlanmasının ardından hem bölge halkının hem de yaylaları kullanan vatandaşların ulaşımının daha güvenli ve konforlu hale gelmesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri