Bayram İkramiyesi Alanya’da Artacak mı?

Alanya’da 30 bin TL bayram ikramiyesi iddiası gündem oldu. Emekliler için zam beklentisi sürerken, 30 bin TL’lik ödeme belediye personelini kapsıyor. Alanya’da uygulanacak mı?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte bayram ikramiyeleri Alanya’da da gündemin üst sıralarına yerleşti. İlçede yaşayan emekliler ve belediye çalışanları, kamuoyunda konuşulan “30 bin TL ikramiye” iddiasının Alanya’da uygulanıp uygulanmayacağını araştırıyor.

Emekliler İçin Zam Beklentisi

2025 yılında emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 4.000 TL olmak üzere toplam 8.000 TL ödeme yapılmıştı. 2026 yılı için ise artış beklentisi gündemde.

Kulislerde yüzde 25 oranında zam ihtimali konuşuluyor. Bu durumda bayram başına ödemenin 5.000 TL’ye yükselmesi ve iki bayramda toplam 10.000 TL ikramiye verilmesi gündeme gelebilir.

Ödemelerin Ramazan Bayramı’ndan yaklaşık bir hafta önce, mart ayı ortalarında hesaplara yatırılması bekleniyor. Ancak resmi rakam henüz netleşmiş değil.

30 Bin TL Detayı Neyi Kapsıyor?

Kamuoyunda yer alan 30.000 TL ikramiye haberinin tüm emeklileri kapsamadığı ortaya çıktı.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emeklileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) ile Milas Belediyesi arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi kapsamında belediye personeline Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde 30.000 TL ikramiye verilmesini içeren anlaşma yapıldı.

Bu ödeme yalnızca ilgili belediyede görev yapan personeli kapsıyor.

Alanya’da Uygulanacak mı?

Alanyalı vatandaşlar, benzer bir uygulamanın Alanya Belediyesi bünyesinde hayata geçirilip geçirilmeyeceğini merak ediyor. Şu ana kadar Alanya Belediyesi tarafından 30 bin TL’lik bir bayram ikramiyesi kararına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Uzmanlar, bu tür ödemelerin belediyelerin kendi toplu iş sözleşmeleri ve bütçe imkanları doğrultusunda belirlendiğini hatırlatıyor.

Gözler Resmi Açıklamalarda

Alanya’da hem emekliler hem de belediye çalışanları, önümüzdeki günlerde yapılacak resmi duyurulara odaklandı. Bayram ikramiyelerinde artış olup olmayacağı ve yerel yönetimlerin ek ödeme kararı alıp almayacağı netlik kazandıkça kamuoyuyla paylaşılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri