Şubatta 20,6 olan satınalma yöneticileri endeksi 57.8’e yükseldi

Başka çevrelerin analizlerinde açıklanan endeks değerlerine de bakıldığında söz konusu sektörün satınalma yöneticileri endeksinin, geniş ölçüde “50” değerinin üzerinde yani büyüme aşamasında olduğu görülüyor....

Başka çevrelerin analizlerinde açıklanan endeks değerlerine de bakıldığında söz konusu sektörün satınalma yöneticileri endeksinin, geniş ölçüde “50” değerinin üzerinde yani büyüme aşamasında olduğu görülüyor. Çin’de korona krizinin dorukta olduğu şubat ayında bu endeks 20,6 puana kadar düşmüştü. 

Öte yandan Caixin, yine bu hafta salı günü endüstri endeksinin, son 10 yılın en yüksek değeri olan 54,9 puana ulaştığını açıklamıştı. Çin ekonomisinin toplamı için hesaplanan  endeks ise bir önceki ayki 55,7’lik değerinden 57,5 değerine çıkmış bulunuyor.  

Çin ekonomisi, korona krizinin yol açtığı çöküşten çabuk sıyrılıp canlanmaya başladı. Nitekim yılın başındaki küresel yıkılmadan başını ilk kaldıran ülke Çin oldu. Dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin, yılın üçüncü üç aylık döneminde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,9 oranında büyüdü. 

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri