Пандемията от Covid-19 и студеното време да не нарушават фунцията на гръбначния Ви стълб

С добавянето на фактори като бездействие от пандемията на Covid-19, което предизвиква страх по целия свят до мускулния спазъм, причинен...

Yayınlanma:
Пандемията от Covid-19 и студеното време да не нарушават фунцията на гръбначния Ви стълб


С добавянето на фактори като бездействие от пандемията на Covid-19, което предизвиква страх по целия свят до мускулния спазъм, причинен от студеното време и неправилното седене на компютъра в продължение на часове в домашната среда, може да се развие силна болка, особено в областта на кръста и шията, което значително ще намали качеството ни на живот и дори кръста ни може да се схване, докато кихаме или кашляме. От Болницата Аджъбадем Козятагъ Специалистът по мозъчна и нервна хирургия Инструкторът Д-р Мурат Хамит Айтар предупреди, че трябва да обръщаме голямо внимание на здравето на гръбначния стълб през зимните месеци и каза: „Трябва да се обличате така, че да поддържате телесната температура на идеалното ниво в студено време. Следователно, трябва да избягвате да носите твърде дебело или напротив, тънко. Друг важен момент, с който трябва да внимавате срещу негативните ефекти на студеното време върху гръбначния ви стълб, е да спортувате редовно, за да поддържате гръбначния стълб в норма. "
 
Студеното време причинява мускулен спазъм!
Болките в гръбначния стълб са проблем, който изпитва почти всеки, поне веднъж в живота си. По-голямата част от болката се развива в областта на талията и шията. Един от отговорните за болката, причинена от много фактори, е мускулният спазъм, който се развива поради студено време. Заявявайки, че за работата на гръбначния стълб е необходима активна мускулно-скелетна, съединителна тъкан и дискова система, Членът на факултета Д-р Мурат Хамит Айтар продължава: „Тази система разпределя натоварването върху гръбначния стълб, като го разделя на части. Студеният въздух обаче влияе негативно на този хармоничен механизъм на гръбначния стълб. Намалява гъвкавостта на мускула и може да попречи на съединителните тъкани да изпълняват своите защитни и поддържащи функции на костите заедно с мускула. В резултат на това може да се развие мускулен спазъм. Тъй като гръбначният стълб, който се е свил поради спазъм, не може да се разтегне достатъчно, болката започва да се появява в различни части на гръбнака, най-често в областта на кръста и/или шията. Тежестта на болката варира от човек на човек. Въпреки че е лек при някои хора, той може да бъде достатъчно тежък, за да ограничи сериозно мобилността при други. "
 
8 ефективни мерки, които предпазват гръбнака ни!
Д-р Мурат Хамит Айтар изброи мерките, които трябва да предприемем, за да защитим здравето на кръста и шията си в студено време, както следва:
• Не забравяйте да се обличате по начин, който поддържа температурата на тялото ви на идеално ниво. Обличайте се така, че кръста и шията ви да не са пряко изложени на студа. Поради тази причина избягвайте дрехите, които разкриват талията ви и не пренебрегвайте използването на шал. Не се обличайте твърде плътно, защото изпотяването и след това излагането на студено време е един от най-важните проблеми, които влияят негативно на здравето на гръбначния стълб. Както е известно, нашата пот изсъхва незащитена след изпотяване и освен това прави по-тежък ефект на студ в студената среда, улеснява мускулния спазъм и схващане.
• Излагането на пряко въздействие на студено време също застрашава гръбначния стълб. Избягвайте да носите тънки дрехи, които не са подходящи за метеорологичните условия.
• Влажната или мокра коса може да причини скованост на врата, като улесни негативния ефект на студа в областта на шията. След като се изкъпете, не излизайте, преди да изсушите добре косата си.
• Внимавайте да не стоите на течение. Също така, не се излагайте на вятър в работната среда.
• Седенето не е полезно за гръбначния ни стълб, особено ако седим в небалансирана поза. За здравето на гръбначния стълб, внимавайте да използвате възглавница, която поддържа лумбалната кухина, докато седите на маса и да сте в изправено положение.
• Съобразете нивото на екрана на компютъра, където се намира клавиатурата, и височината на масата според размера на тялото ви.
• В офиса или у дома, предотвратете климатика директно да стигне до гръбнака ви.
• Друг важен начин за борба с негативните ефекти от студа е да се упражнявате, за да поддържате гръбначния стълб загрят. Не пренебрегвайте редовно изпълнението на програми за ходене, плуване, пилатес и фитнес, придружени от експерт.

Източник: Информационна Агенция Хибя /Hibya Haber Ajansı/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet