İçerik Kaldırma Talebi

2004 yılından beri sürdürdüğü anlayış ve ilkelerinden taviz vermeyen duruşuyla, alanyahaber.com hizmetlerine devam etmektedir. 5651 sayılı kanun gereğince “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”da tanımı yapıldığı şekliyle Alanyahaber.com“içerik sağlayıcı” olarak hizmet vermektedir.

Alanyahaber.com, anlayışı gereği “UYAR VE KALDIR” ilkesini benimsemektedir. Bu ilkeyi hukuka aykırı ile 3. kişilerin haklarının ihlal edildiği düşünülen içeriklerde uygulamaktadır. Şayet alanyahaber.com’da yer alan bir içerik nedeniyle kişilik veya fikri sınai hakların ihlal edildiğini düşünüyorsanız, ilgili içeriğin URL bilgisi ile [email protected] adresine gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.

Alanyahaber.com içerisindeki bazı içeriklerin kişilik haklarını, fikri ve sınai hakları ihlal ettiği iddiasında olan gerçek ve tüzel kişiler, komşu veya bağlantılı hak sahipleri ya da meslek birlikleri,

- İhlale konu içeriklerin URL adresi ve ihlale konu içeriğin konusunu,
- Gerçek kişi ise kimliğini gösterir belge, tüzel kişi ise oda kayıt belgesi, meslek birliği ise yetkili kişinin imzası bulunan antetli bir talep yazısını,
- Vekaletle işlem yapma yetkisi kullanılıyorsa vekaletnameyi,
- Fikri ve sınai haklara ilişkin taleplerde hak sahibi olduğunu gösteren belgeyi,
- Açık ad / ünvan ve açık iletişim adreslerini

E-posta yoluyla yapılan tüm talep ve şikayetler hukuk servisimiz tarafından önemle incelenerek gerekli uygulama devreye sokulmaktadır. Bu bağlamda söz konusu içerikte; video, görsel ve metinde herhangi bir ihlal söz konusu olması durumunda, söz konusu içerik, hem Alanyahaber.com’dan hem de arama motorlarındaki Alanyahaber.com arşivlerinden kaldırılmaktadır.

Yapılan başvuru neticesinde yapılan düzenleme talep eden tüzel ya da gerçek kişiye önemle 48 saat içerisinde bildirilecektir.

Eposta : [email protected]