2020 yaşam alışkanlıklarını değiştirdi

Yılın ikinci çeyreğinden itibaren ağırlaşan pandemi koşulları kullanıcıların yaşam alışkanlıklarını ve arayışlarının yönünü değiştirdi. Toplu yaşamdan kaçınmanın etkisiyle tatil arayışları yazlık ve karavana...

Yayınlanma:
2020 yaşam alışkanlıklarını değiştirdi

Yılın ikinci çeyreğinden itibaren ağırlaşan pandemi koşulları kullanıcıların yaşam alışkanlıklarını ve arayışlarının yönünü değiştirdi. Toplu yaşamdan kaçınmanın etkisiyle tatil arayışları yazlık ve karavana kayarken; artan uzaktan iletişim ihtiyacı da cep telefonlarına ilginin artmasına neden oldu.

Rekorlarla dolu 20. Yıl

2020’de sahibinden.com’un aylık kullanıcı sayısı 62,7 Milyona yükseldi. Platform ayrıca 509,6 Milyon ziyaret sayısı ve 15,2 Milyar sayfa gösterimiyle yeni bir rekora imza attı.

Tüm Türkiye’deki “Satılık Daire” kategorisinde verilen ilanların toplam alanı 71 İstanbul büyüklüğünde (Brüt toplam 380Milyon m2) oldu;  böylece geçtiğimiz yıla oranla sahibinden.com’daki ilanların toplam metrekaresi %56 büyüdü. Vasıta kategorisinde ise ilan sayısı bir yılda 7,6 Milyonu geçti.

Yayınlandıktan sadece 7 dakika sonra kaldırılan Alcatel marka tablet ve 2016 model Volkswagen/ Transporter, yılın en hızlı yayından kaldırılan ilanları oldu. Antalya/ Konyaaltı’ndaki havuzlu sitedeki 1+1 ev ise en hızlı kapanan ev ilanı olarak ön plana çıktı.

“Satılık, kiralık, boyasız, traktör, bisiklet, acil, sahibinden, otomobil, dubleks, araba” kelimeleri en çok aranan 10 kelime oldu. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak öne çıkan arama “traktör” oldu. Evde geçirdikleri süre boyunca tadilata ihtiyaç duyanlar ise hizmet kategorisinde en çok “Banyo Mutfak Dekorasyonu” kelimelerini aradı.

Vasıta kategorisinde 4,8 Milyon kez görüntülenmeyle 2020 model Bugatti Chiron spor otomobil ilanı ve emlak kategorisinde 540 Bin kez görüntülenmeyle Didim Akbük’teki 210 m2’lik villa ilanı, kendi kategorilerinde en çok görüntülenen ilanlar oldu. Kullanıcıların en çok favorilerine aldığı ilanlar; Emlak kategorisinde Beylikdüzü’ndeki 3+1 odalı 135 m2 daire, Vasıta kategorisinde ise 2020 model Ortiz marka karavan oldu.

Araçları karşılaştırmayı sevdik

Vasıta kategorisindeki hareketlilik, kullanıcıların karar vermeden önce araçları detaylı olarak karşılaştırmayı sevdiklerini ortaya koydu. Kullanıcılar, sahibinden.com’un 2019 yılında hayata geçirdiği Oto360 hizmeti kapsamında, markadan donanıma 8 ayrı kategoride karşılaştırma imkânı buldu. 2020’de en çok karşılaştırma yapılan araçlar sırasıyla; Volkswagen Passat, Toyota Corolla, Opel Astra, Ford Focus ve Honda Civic oldu.

2020 yılında kullanıcılar;

  • Her ziyarette ortalama 11 dakika zaman geçirdi
  • En çok 20 Ocak günü ilan verdi
  • En çok 31 Mayıs günü mesaj atarak ve 8 Haziran günü “Ara” butonuna basarak ilan sahipleri ile iletişime geçti
  • sahibinden.com’un arama çubuğuna ilgilendiği ürünü yazarak en fazla aramayı 28 Haziran’da saat 23:00’te yaptı
  • Toplam 22 Milyon ilanı, 442 Milyon defa favoriye aldı
  • Tatil beldelerinde en çok kiralık ve satılık ilanını Bodrum ilçesinde görüntülediler
  • 2019 yılına oranla %64 artış ile 1,8 Milyon cep telefonu ilanı verdiler.


Hibya Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet