Arapça eğitimine "gerici" dedi! O dersler zorunlu olmaktan çıkartılınca...

Eğitim-İş Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, seçmeli ders saatlerinde Arapça'nın artırılmasına karşın Almanca ve Fransızca'nın zorunlu derslerden çıkarılmasını eleştirerek, 'gerici eğitimden vazgeçin' çağrısı yaptı.

Yayınlanma:
Arapça eğitimine "gerici" dedi! O dersler zorunlu olmaktan çıkartılınca...

11 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığı’nın çizelgesine göre, ortaokul ve liselerde din derslerinin sayısı artırılırken seçmeli yabancı dil ve güzel sanatlar dersleri müfredatta yer almıyor. Bu konuya ilişkin açıklama yapan, Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Antalya Şube Başkanı Sadık Acar, “Tüm seçmeli dersleri ‘İnsan, Toplum, Bilim’, ‘Din, Ahlak ve Değer’, ‘Kültür, Sanat ve Spor,’ kategorileri altına toplayan Bakanlık, her öğrenci için bu kategorilerden en az bir dersi seçmeyi zorunlu kılmıştır. Böylece öğrenciler artık zorunlu din dersinin yanında bir de ‘seçmeli’ zorunlu din dersleri almak durumunda bırakılmıştır” sözlerini kullandı.

18 SAAT ARAPÇA DERSİ GELDİ, ALMANCA GİTTİ

Okullarda seçmeli dil derslerini değerlendiren Acar, “Okulların açılmasına kısa bir süre kala MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı eliyle yapılan bu düzenlemeyle ortaokullarda din dersi haftalık 4 saate çıkarılmıştır. Bu da yetmezmiş gibi İlgili kararın beşinci maddesinde aynı zamanda tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilebilmesinin önü açılmıştır. Türk okullarında Arapça’nın önünü açan bu düzenlemenin yanı sıra Anadolu liselerinde ise ikinci yabancı dil olan Almanca/Fransızca dersleri zorunlu olmaktan çıkarılıp seçmeli hale getirilmiştir” dedi.

ÖĞRETMENLER MAĞDUR!

Öğretmenlerin mağdur edildiğini söyleyen Acar, “Bu sinsi düzenlemeler okulların açılmasına 5 kala yapılmayıp daha önceden bildirilerek hazırlansaydı yaz aylarında tayin isteyerek mağduriyetten kurtulabilecek öğretmenler şimdi bir ‘oldu bitti’ mağduriyetiyle karşı karşıya bırakılmıştır. Şimdiye kadarki dayatmalar, zaten okullardaki norm dengesini alt üst ederek eğitim emekçilerini de mağdur etmekteydi. Örneğin sınıfları 50 kişilik koca liselerde ancak 1 tane fizik, kimya ya da biyoloji öğretmeni istihdam edilirken bu dayatmalar sonucunda onlarca din dersi öğretmeni bulunmaktaydı” ifadelerini kullandı.

'GENÇLERE SEÇME HAKKI VERİN'
Eğitim-İş olarak iktidara ve MEB’e çağrıda bulunduklarını söyleyen Acar, “Eğitimin tüm bileşenlerini mağdur edecek ve eğitimi daha niteliksiz, kaotik hale getirecek bu uygulamayı derhal iptal edin! Bu ülkenin kıymetli eğitimcileri de öğrettikleri derslere mecbur bırakılmış, sıralarda solmuş çocuklar değil, bilgiye aç gözler görmeyi hak etmektedir. Bilin ki bugün birkaç dersi seçme hakkı bile vermedikleri gençler, yarın ülke yönetimini belirleyen seçimlerde bugünleri unutmadan oy kullanacak bireylerdir. Dilinizden düşürmediğiniz ‘milli irade’ tekerlemesiyle daha fazla çelişmeyin” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Keşfet