Alanya limanındaki turist akınına rağmen çarşı esnafı sinek avlıyor! Gelen turistlerden hiç kar edemiyorlar

İsrail'den gelen lüks kurvaziyer gemisi Crow İris'in yolcuları Alanya Limanı'na indi, ancak iddiaya göre; çarşı esnafı turistlerle buluşamıyor. Turist rehberlerinin eksik yönlendirmeleri ve ihmali, çarşı esnafının kar etme şansını elinden alıyor.

Yayınlanma:
Alanya limanındaki turist akınına rağmen çarşı esnafı sinek avlıyor! Gelen turistlerden hiç kar edemiyorlar

İdiiaya göre; İsrail'den hareket eden Panama bandıralı lüks kurvaziyer gemisi Crow İris, 600 mürettebat ve çoğunluğu İsrail uyruklu 650 yolcuyla Alanya Limanı'na sabah saatlerinde ikinci kez yanaştı. Ancak, bu turist akınına rağmen çarşı esnafı beklediği karı elde edemiyor ve hayal kırıklığı yaşıyor.

TURİST REHBERLERİNİN İHMALİ

Gemiyle birlikte Alanya'ya gelen turistler, limandan indikten sonra çarşı esnafıyla buluşma fırsatı bulamıyor. Turist rehberlerinin etkisiz yönlendirmeleri, eksik bilgilendirmeleri ve ihmali nedeniyle çarşı esnafı turistlerle karşılaşamıyor ve işlerinde ciddi bir düşüş yaşıyor.

ÇARŞI ESNAFI TURİSTLERİ GÖREMİYOR

Turistler, rehberler tarafından etraflarında gezdiriliyor ancak çarşı esnafı bu turistleri göremiyor ve alışveriş yapma şansı elde edemiyor. Turizm sektöründeki yerel işletmeler, turist rehberlerinin daha etkin bir şekilde çarşıya yönlendirmelerinin sağlanması gerektiğini vurguluyor. Aynı zamanda turistlerin çarşıdaki işletmelerden haberdar edilmesi ve yönlendirilmesi için daha iyi bir iletişim sistemi kurulması çağrısında bulunuyorlar.

KAR YOK, ENDİŞE VAR!

Crow İris gemisinin, gece saat 01.00'de Limasol Limanı'na gitmek üzere hareket edeceği bilgisi verilirken, çarşı esnafının turistlerden kar elde edememesi durumu endişe yaratıyor. Turizm sektörü temsilcileri, turist rehberlerinin ihmali nedeniyle çarşı esnafının büyük bir sıkıntı yaşadığını belirterek, çözüm arayışında olduklarını ve daha iyi bir turist yönlendirme sisteminin oluşturulması gerektiğini vurguluyorlar.

ÖZEL HABER - alanyahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Keşfet