Alanya'da Konut Fiyatlarındaki Düşüş Eğilimi Sonlanacak mı?

Türkiye'de konut piyasası, son iki yıldır süregelen fiyat artışlarından sonra dengelenmeye başlıyor. Yeni kredi paketinin beklendiği ve konut fiyatlarının ilk yarıda düşeceği öngörülüyor. Ayrıca, yabancı plakalı araçlar ve telefonlar için kalma sürelerinin uzatılması inşaat sektörünü canlandırabilir.

Yayınlanma:
Alanya'da Konut Fiyatlarındaki Düşüş Eğilimi Sonlanacak mı?

Konut fiyatlarındaki iki yıldır görülen artış için bakanlıkların aldığı önlemler sonuç vermeye başladı. Bu süreçte yeni yılla birlikte konut fiyatlarının yeniden yükselişe geçip geçmeyeceği merak konusu. Konut piyasasında hareketlilik başlarken Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, konut fiyatlarının yeni yılın ilk yarısında da bu seyirde ve hatta 1-2 puan düşeceğini öngördüklerini ifade etti. Akçam, kiralarda da son bir aydır düşüşün hakim olduğunu belirterek, "2024'te de bu seyirde gider. Mayıs haziran gibi öğrenciler gittikten sonra yine stabil gider. Eylül ekim gibi tayin döneminde okulların açılmasıyla hareket olacağı kanaatindeyiz" dedi.

Yeni Kredi Paketi Merak Konusu

TRT Haber'de yer alan habere göre; Akçam vatandaşların bir kısmının bu kredi paketini beklediğini vurgulayarak, "1,20 180 ay ilk konutunu alan vatandaşa bir kredi açacaklarını beyan ettiler. Bu da yakın zamanda hayata geçirilecek" ifadelerini kullandı. Yeni çalışma ile uygun kredilerin devreye alınması bekleniyor. Bu durum piyasayı daha da canlandıracağı öngörülüyor.

Hükümetten İnşaat Sektörüne "Plaka" Müjdesi

Antalya ve Alanya'da çoğunluğu Rus ve Ukrayna olmak üzere yabancı plakalı araçların Türkiye'de kalma süreleri uzatıldı. Ayrıca yurtdışından gelen telefonlar içinde süre uzatımına gidildi. Bu süre uzatmanın inşaat sektöründe bir hareketliliğe yol açacağı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet