Altın Fiyatları Yılın Son Günlerinde Rekor Seviyelerde

Yılın son günlerinde altın fiyatları rekor kırmaya devam ediyor. Gram altın 1945 lira seviyesine ulaşarak tarihi zirveyi gördü. Ons fiyatı da 2 bin 60 dolar seviyesinde işlem görüyor. Analistler, yatırımcıların temkinli davrandığını ve ABD Merkez Bankası'nın gelecek yılki politikalarının fiyatlamalarda etkili olacağını belirtiyor.

Yayınlanma:
Altın Fiyatları Yılın Son Günlerinde Rekor Seviyelerde

Altın fiyatları, yılın son günlerinde rekor üstüne rekor kırarak dikkat çekiyor. Gram altın, güne yükselişle başlayarak 1945 lira seviyesine çıktı ve tarihi zirveyi gördü. Bu yükseliş, dün altının ons fiyatındaki azalışın ardından gram fiyatının yüzde 0,27 düşüşle 1924 liradan günü tamamlamasının ardından gerçekleşti.

Altın Fiyatlarındaki Güncel Durum

Yeni güne yükselişle başlayan gram altın fiyatı, saat 10.30 itibarıyla yüzde 1 artışla 1945 lira seviyesinde işlem görüyor. Aynı zamanda çeyrek altın 3 bin 190 lira, cumhuriyet altını ise 13 bin 10 liradan alıcı buluyor. Dün günü 2 bin 53 dolar seviyesinden kapatan altının ons fiyatı, şu anda yüzde 0,5 artışla 2 bin 60 dolar seviyesinde.

Analistler, Noel tatilinin ardından yatırımcıların temkinli davrandığını ve sığ piyasa koşullarının fiyatlardaki dalgalanmalara neden olabileceğini ifade ediyor. Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek yıl izleyeceği politikaların martta faiz indirimine yol açabileceği öngörülüyor. Enflasyon endişelerinin azalması ve tahvil talebinin artması, altının talebini de artıran faktörler arasında yer alıyor.

Altın Fiyatlarındaki Teknik Beklentiler

Bugün yurt içi veri gündeminin sakin olduğu, yurt dışında ise ABD'de bazı ekonomik verilerin takip edileceği belirtiliyor. Analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 70 ve 2 bin 65 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 30 ve 2 bin 20 dolar seviyelerinin ise destek olarak görüldüğünü kaydediyor. Bu veriler, yatırımcıların altın fiyatlarındaki gelecek hareketleri için önemli sinyaller sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet