Altın Fiyatları Yükselişte: Gram Altın 1908 Lira Seviyesinde

Güne yükselişle başlayan altın fiyatları, gram altın 1908 lira seviyesinde işlem görüyor. Dün yaşanan düşüşe rağmen, bugün altın fiyatlarında artış gözlemleniyor. Çeyrek altın ve cumhuriyet altınının fiyatları da yükseldi.

Yayınlanma:
Altın Fiyatları Yükselişte: Gram Altın 1908 Lira Seviyesinde

Altın fiyatları, yeni güne yükselişle başladı. Dün, altının ons fiyatındaki düşüşe rağmen, bugün gram altın fiyatı 1908 lira seviyesinden işlem görüyor. Dün, altının gram fiyatı yüzde 0,35 değer kaybıyla 1901 liradan kapanmıştı.

Ons Altında Sınırlı Düşüş ve TCMB'nin Etkisi

Altının ons fiyatı ise dün yüzde 0,5 azalışla 2 bin 29 dolardan günü tamamladı ve şu anda yüzde 0,3 artışla 2 bin 35 dolardan işlem görüyor. Analistler, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine ilişkin iyimserliğin azalması ve yatırımcıların Noel tatili öncesinde pozisyonlarını küçültmek istemelerinin piyasaları etkilediğini belirtiyor.

Fed'in geçen hafta "güvercin" sinyaller vermesiyle risk iştahının arttığını, ancak hafta boyunca gelen "şahin" tonlu açıklamaların risk iştahını azalttığı gözlemleniyor. Analistler, Fed'in faiz indirimine ne zaman başlayacağına dair beklentilerin piyasalarda hızla fiyatlandığını ve hayal kırıklığı yaratabileceğini vurguluyor.

Tahvil faizlerindeki gerileme, altının ons fiyatını destekliyor ve tahvil piyasalarındaki hareketlilik, altın yatırımcılarının da odak noktasında bulunuyor. Bugün, TCMB'nin faiz kararının yanı sıra haftalık para ve banka istatistikleri ile ABD'deki ekonomik veriler de piyasalar tarafından yakından takip edilecek. Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2 bin 50 ve 2 bin 70 dolar seviyeleri direnç, 2 bin 20 ve 2 bin 10 dolar seviyeleri ise destek olarak izleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet