Altın Fiyatlarında Son Durum Nedir?

Altın piyasasında son günlerde yaşanan dalgalanmalar, ons fiyatlarındaki değişimlere bağlı olarak gram altın fiyatlarını etkiledi. Gram altın, yükselişini sürdürerek 1970 lira seviyesine ulaştı.

Yayınlanma:
Altın Fiyatlarında Son Durum Nedir?

Altın piyasasında önemli bir hareketlilik yaşanıyor. Ons fiyatlarındaki artışın etkisiyle, gram altının fiyatı 1970 liraya yükseldi. Dün yaşanan düşüşle 1955 liraya kadar gerileyen gram altın, bugün tekrar değer kazanmaya başladı ve saat 10.15 itibarıyla yüzde 0,7 artarak 1970 lira seviyesine ulaştı. Çeyrek altın ve cumhuriyet altını da sırasıyla 3 bin 300 lira ve 13 bin 450 lira fiyatlarla alıcı buluyor.

Ons Fiyatı ve Piyasa Analizleri

Altının ons fiyatı ise şu anda yüzde 0,4'lük bir değer kaybıyla 2 bin 74 dolar seviyesinde dengelendi. Piyasa analistleri, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek yılın mart ayında faiz indirimlerine başlayabileceğine dair beklentilerin altın fiyatlarını desteklediğini belirtiyor. Ayrıca, ABD'de açıklanan ekonomik verilerin ve işsizlik maaşı başvurularındaki artışın, Fed'in faiz indirim beklentileriyle uyumlu olduğu değerlendiriliyor.

Analizlere göre, altının ons fiyatında teknik olarak 2 bin 100 ve 2 bin 150 dolar seviyeleri direnç, 2 bin 70 ve 2 bin 50 dolar seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor. Yılın son işlem gününe girilirken, piyasalardaki oynaklığın yüksek olduğu ve yatırımcıların dikkatli olması gerektiği vurgulanıyor. Bu gelişmeler, altın piyasasının geleceğini etkileyen önemli faktörler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet