Altın Uzmanı Yıldırımtürk'ten Son Durum Değerlendirmesi

Ünlü altın uzmanı Yıldırımtürk, Merkez Bankaları'nın altın alımını vurgulayarak, ons ve gram altınının geleceğini değerlendirdi. Altın fiyatlarındaki artışın devam ettiğini belirtti.

Yayınlanma:
Altın Uzmanı Yıldırımtürk'ten Son Durum Değerlendirmesi

Altın fiyatlarındaki artış devam ediyor. Yatırımcı altının nereye gideceğini merak ederken, altın uzmanından son durum değerlendirmesi geldi.

Altın piyasasına dair FED ile İsrail Hamas olayları bakımından değerlendirme yapan Yıldırımtürk, ons ve gram altının yılı hangi fiyattan kapatacağını söyledi.

FİYATLARDA BİR MİKTAR GERİLEME GÖRÜLDÜ

Altındaki son durumu mercek altına alan Yıldırımtürk, şunları söyledi:

"Uzun süreden beri faiz baskısında olan bir fiyat görünümü vardı. Yaklaşık 40 gün önce başlayan İsrail Filistin çatışması sırasında bu sefer jeopolitik gerginliği fiyatlamaya başladı piyasa. Ancak 4 saatlik ateşkes olması, Gazze'deki kapının açılıp Mısır'a geçisin sağlanması gibi savaşın hızını azaltan bir görünüm olunca fiyatlarda bir miktar gerileme söz konusu oldu ve tekrar faiz konusu konuşulmaya başlandı.

Fiyatın gerilemesindeki diğer bir gerekçe petrol fiyatları. Petrol fiyatlarının geriliyor olması dünyadaki enerji tüketiminin azalması ve fiyatın gerilemesiyle enflasyonu da olumlu etkileyeceği düşüncesi oluyor bu da altını bir miktar geri çekiyor."

altin-fiyatlari-1.jpeg

2 BİN DOLARIN ÜZERİNE ÇIKACAK

Altına engel olan bir başka etkenin endüstriye metal fiyatlarında yaşanan yükseliş olduğunu söyleyen Yıldırımtürk, "Altın 1950 dolarların üzerinde kalmaya devam ediyor. Muhtemelen 2 bin, 2 bin 25, 2 bin 50 doları önümüzdeki aylar itibarıyla görebiliriz diye düşünülüyor çünkü Merkez Bankaları alımları sürüyor ve bu alımlar özellikle para birimlerine olan güvenin zayıflamasından da kaynaklanıyor." dedi.

YILI 2 BİN TL'DEN KAPATACAK

Dolar kurunun gram altına etki ettiğinin altını çizen uzman isim, "Önümüzdeki günlerde 1900 1950 TL belki sene sonu kapanış itibarıyla veya ocak ayında 2 bin TL seviyelerini görebiliriz." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet