Araç sahiplerine kontak kapattıracak akaryakıt zammı geliyor!

14 Mayıs seçimlerinin ardından akaryakıt ürünlerine gelen zamlar hız kesmeden devam ediyor! Bu gece yarısından itibaren geçerli olarak motorinin litresine 2 lira zam gelecek.

Yayınlanma:
Araç sahiplerine kontak kapattıracak akaryakıt zammı geliyor!

Akaryakıtta hızla artan zamlara bugün bir yenisi daha ekleniyor. Edinilen bilgiye göre, bu gece yarısından itibaren motorinin litresine 2 lira zam gelecek.

Gelen yeni zamla beraber motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 40 TL’ye, Ankara'da 40,54 TL'ye, İzmir'de 40,71 TL’ye ulaşacak. Böylece motorinin litre fiyatında bugüne kadar ilk kez 40 lira bandı aşılmış olacak.

Benzin fiyatlarına ise yarın itibariyle bir zam gelmesi bekleniyor.

ÜÇ AYDA YÜZDE 105 ZAM

Seçim öncesinde döviz kurlarını rezerv satarak tutan ve vergi indirimleri yapan hükümet, seçimin hemen ardından kuru yükselterek yeni vergi zamları yapttı, gelen zamlarla beraber artan fiyatlar vatandaşın adeta cebini yakmaya başladı.

14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde; İstanbul’da benzinin litre fiyatı 19,81 TL, motorinin litre fiyatı ise 18,58 TL idi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından geçen üç aylık dönemde zam oranı motorinde yüzde 105’in üzerine çıktı.

2021’in Aralık ayında 10 TL’yi aşarak ilk kez çift haneyi gören akaryakıt fiyatları, sadece 21 ayda dörde katlanarak 40 TL’yi aşmış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet