Asgari ücret zammı son dakika gelişmesi! İşte sızan 2 formül ve rekor zam detayları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıklamalarıyla gündeme gelen asgari ücret zammı için merakla beklenen detaylar açığa çıktı. İşte 2024 asgari ücret zammıyla ilgili son dakika gelişmeleri ve rekor zam tahminleri...

Yayınlanma:
Asgari ücret zammı son dakika gelişmesi! İşte sızan 2 formül ve rekor zam detayları

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama, asgari ücret zammının nasıl belirleneceği konusunda yeni bir dönemi başlattı. Artık asgari ücret zamları, belirlenen formüllere göre yapılacak. İşte detaylar:

HEDEF ENFLASYONA GÖRE ZAM: 65% ARTIŞ MÜMKÜN

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecekte yapılacak olan maaş zamlarının, hedef enflasyona göre şekilleneceğini duyurdu. 2024 yılında beklenen enflasyon oranı %65 olarak açıklandı. Bu durumda, hedef enflasyona göre zam yapılması halinde asgari ücrete %65 oranında bir artış gelecek ve yeni asgari ücret 15,707 TL olacak.

MEMUR MAAŞLARI REFERANS ALINIRSA REKOR ZAM: 17,041 TL

Ancak, memur maaşlarına yapılan zammın referans alınması durumunda yeni asgari ücretin 17,041 TL'ye yükselmesi bekleniyor. Bu rakam, Türkiye için büyük bir rekor olacak.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARDA VERGİ YÜKÜ AZALTILACAK

Asgari ücretle çalışanların maaş zammının enflasyon karşısında erimemesi için yeni adımlar atılacak. Bu kapsamda, asgari ücretle çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılması planlanıyor. Ayrıca, asgari ücret zammı ve memur emekli maaş zammı belirlenirken enflasyon rakamları üzerinden bir artış yapılmasının yanı sıra refah payı da geçerli olmaya devam edecek. Gelir vergisi dilimleri için de düzenlemeler bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE ZAM NE ZAMAN GELECEK?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücret zammının artık yılda bir sefer olarak uygulanacağını açıklamıştı. Bu doğrultuda, asgari ücret zammı sadece Ocak ayında yapılacak. Aralık ayında asgari ücret tespit Komisyonu toplanacak ve asgari ücret zamları belirlenecek.

Yeni ekonomi yönetimi tarafından titizlikle hazırlanan Orta Vadeli Plan ile asgari ücret zammı ve ekonomik gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor. Detaylar geldikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet