Asgari ücrette zam maratonu başladı! Pazarlık bu rakam ile başlayacak

Türk-İş, yaşam maliyetini dikkate alarak asgari ücrette yaklaşık yüzde 55'lik bir zam talebiyle masaya oturacak. 2024 yılı için ise ara zam olup olmayacağı merak konusu.

Yayınlanma:
Asgari ücrette zam maratonu başladı! Pazarlık bu rakam ile başlayacak

Ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla, Türkiye'de milyonlarca çalışan ve işveren, 2024 yılı için asgari ücret belirleme sürecine odaklandı. Her yıl olduğu gibi, işçi, işveren ve hükümet temsilcileri arasındaki asgari ücret pazarlığı bu yıl da gündemde. İşçilerin ve emekçilerin en düşük maaşını belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komitesi, bu yılki zorlu sürecin başlamasına yaklaşıyor.

TÜRK-İŞ, YENİ ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 55'LİK ZAM TALEBİYLE HAZIRLANIYOR

Türk-İş, yaşama maliyetini dikkate alarak asgari ücret için yüzde 55 civarında bir zam talebiyle masaya oturması bekleniyor. Türk-İş, bekar bir çalışanın yaşam maliyetini 17,803 TL olarak hesaplayarak bu talebi temellendirmiş durumda. Bu durumda asgari ücret, ciddi bir artışla karşı karşıya olabilir. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da, "çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözleriyle asgari ücretin artırılacağını vurgulamıştı. Eğer son 6 aylık enflasyon yüzde 38 civarında gerçekleşirse, milyonlarca kişi en az bu oranda bir artış bekleyebilir.

2024 YILI İÇİN ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM BEKLENTİSİ

Diğer yandan, son iki yılda olduğu gibi 2024 yılı için asgari ücrete ara zam uygulanıp uygulanmayacağı da merak ediliyor. Kulislerden gelen bilgilere göre, 2024 için ara zam yapılması beklenmiyor. Bu nedenle asgari ücret, yıl içinde ek bir artış almadan yıl sonuna kadar sabit kalabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet