ATSO Başkanı Bahar'dan uyarı! "Rekabet üstünlüğünü korumalıyız"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye'nin tarımsal üretimini artırmakla birlikte rekabet üstünlüğünü koruma, kendine yeterlilik ve dış ticaret konularında zorluklarla karşılaştığını belirterek, bu sorunlara dikkat çekti.

Yayınlanma:
ATSO Başkanı Bahar'dan uyarı! "Rekabet üstünlüğünü korumalıyız"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, ATSO'nun olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada Türkiye ekonomisinin son durumunu değerlendirdi. Bahar, Türkiye ekonomisinin büyümesinin tüketimden kaynaklandığını ve üretimden kaynaklanmadığını ifade ederek, bu durumun sürdürülebilir bir büyüme için yetersiz olduğuna dikkat çekti.

Bahar, ekonominin yüzde 3,8 büyüdüğü 2023 yılının ilk çeyreğinde büyümenin üretimden değil tüketimden geldiğini vurguladı. Ayrıca, sanayi sektörünün uzun bir süredir daraldığını ve bunun sürdürülebilir büyüme için endişe verici olduğunu ifade etti.

Tarımın önemine dikkat çeken Bahar, tarım sektörünün Türkiye'nin istihdamının yüzde 15'ini oluşturduğunu ve GSYH'nin yüzde 6,5'ini bu sektörün üretiminden elde edildiğini belirtti. Tarım sektörünün, su kaynaklarının azalması gibi nedenlerle küresel ısınma sonucu diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de stratejik bir öneme sahip olduğuna dikkat çekti. Tarım reformu yapılması ve sağlam gıda politikalarının uygulanması gerektiğini vurgulayan Bahar, bu alanlarda atılacak adımların Türkiye'nin rekabet üstünlüğünü korumasına yardımcı olabileceğini ifade etti.

Ekonomideki döviz kuru dalgalanmalarına da değinen Bahar, ithalatın kontrol altında tutulması gerektiğini ve döviz kuru artışlarının önlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, turizmin Türkiye için önemli bir sektör olduğunu ve Avrupa'daki ekonomik zayıflığın Türkiye için dezavantaj oluşturabileceğini söyledi.

Rent a car sektörünün sorunlarına da değinen Bahar, Aksu Belediyesi'nin araç başına belirlediği yüksek ücretleri eleştirdi ve sektörün bu konuda rahatlatılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet