Bakan Işıkhan'dan emekli refah payı müjdesi! Yüzde 7'lik artış iddiası

Emekli maaşı zammı için son dakika gelişmeleri! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yüzde 7'lik refah payı müjdesi vererek "Refaha ortak ediyoruz" dedi.

Yayınlanma:
Bakan Işıkhan'dan emekli refah payı müjdesi! Yüzde 7'lik artış iddiası

Yeni yılın yaklaşmasıyla birlikte emekli maaşı zammı için çalışmalar hızla sürerken, aylıkları etkileyen enflasyon verileri de açıklanmaya devam ediyor. Ocak 2024'te SSK ve Bağkur emekli maaşı zammı, 6 aylık enflasyona ek olarak refah payının da eklenmesiyle belirlenecek. Bu düzenlemeyle, 'en düşük emekli maaşı' olan 7.500 TL artacak. Peki, refah payı oranı ne olacak? İşte kesinleşen 4 aylık zam oranı ve Bakan Işıkhan'ın açıklamaları...

BAKAN IŞIKHAN: 'REFAHA ORTAK EDİYORUZ'

Tüm emekli maaşları için Ocak 2024 tarihinde bir artış bekleniyor. Bu, yaklaşık 16 milyon kişiyi etkileyecek önemli bir gelişmedir. Emekli maaşı ne kadar olacak sorusu, Ekim ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte daha fazla gündeme gelmeye başladı. Bu noktada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları dikkat çekti.

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren gelirler, Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından netleşecek. Emekliye zam düzenlemesi, ekonomi yönetimi için öncelikli bir konu haline gelirken, Bakan Işıkhan da önemli bir açıklama yaptı. "Emeklilerimizin yüzünü daha da güldürecek yeni adımlarla tüm vatandaşlarımızı refaha ortak edeceğiz" diyen Bakan Işıkhan, emekli maaşı zammı ile ilgili umut verici açıklamalarda bulundu.

EMEKLİ VE MEMUR MAAŞLARI İÇİN BELİRLEYİCİ ENFLASYON VERİLERİ AÇIKLANDI

Emekli ve memur maaşları için belirleyici olan Ekim ayı enflasyon verileri, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanmıştı. Buna göre, Ekim ayında aylık bazda enflasyon oranı yüzde 3,43 ve yıllık bazda yüzde 61,36 olarak gerçekleşti. Ekim ayı enflasyon rakamları, refah payı hariç 4 aylık emekli ve memur zam oranını netleştirdi. Buna göre, 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29,41, enflasyon farkı dahil 4 aylık memur zammı ise yüzde 40,39 oldu.

Kesin zam oranı için sadece 2 veri kaldı. Kasım ve Aralık ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 6 aylık enflasyon oranı ve maaş zamları, refah payı hariç kesinleşmiş olacak.

MERKEZ BANKASI ENFLASYON TAHMİNİ YÜKSELDİ

Ayrıca, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini de arttırıldı. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, yüzde 65'e yükselttiklerini belirterek yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 58'den yüzde 65'e yükselttiklerini açıkladı. Merkez Bankası'nın yüzde 65'lik öngörüsü gerçekleşirse, refah payı hariç 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37,76, 6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 29,96 ve 6 aylık memur zammı yüzde 49,46 olacak.

EMEKLİYE YÜZDE 7'LİK REFAH PAYI İDDİASI

Bu açıklamaların ardından emekli maaşı için hesaplar yeniden yapılmaya başlandı. Ankara kulislerinde, yaklaşık yüzde 38'lik 6 aylık enflasyona yüzde 7'lik refah payı eklenerek SSK ve Bağ-Kur emeklilerine en az yüzde 45'lik zam yapılacağı öğrenildi. Emekli maaşı zammı, 6 aylık enflasyon rakamları kesinleştikten sonra Ocak ayının ilk yarısında gerçekleşecek. Ayrıca, en düşük emekli maaşı için konuşulan rakamın 10 bin TL olduğu belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet