Bayraktar TB3 dikkatleri üzerine çekti! O testi de başarıyla tamamladı

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, 4 saat süren ikinci uçuş testini başarıyla tamamladı. Türkiye'nin insansız hava araçlarına bir yenisi ekleniyor.

Yayınlanma:
Bayraktar TB3 dikkatleri üzerine çekti! O testi de başarıyla tamamladı

Baykar'ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, başarılı bir ikinci uçuş testiyle dikkat çekti. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Bayraktar TB3'ün 4 saat süren ikinci uçuş testini başarıyla tamamladığını duyurdu.

Bayraktar TB3, Türkiye'nin insansız hava araçları alanındaki başarılarını bir adım daha ileri taşıyor. Daha önce Cumhuriyet'in 100. yılında ilk uçuşunu gerçekleştiren TB3, ikinci uçuş testinde de başarılı bir performans sergiledi.

Kısa pistli gemilere iniş-kalkış yapabilme yeteneği ile dikkat çeken Bayraktar TB3, yerli ve milli olarak geliştirilen PD-170 motoruyla havalandı. PD-170 motor, deniz şartlarına uygun bir şekilde geliştirilmiş, 170 beygir gücü üretebilen bir motor olarak öne çıkıyor.

Bayraktar TB3 SİHA, Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmak amacıyla 3 büyük şehirde düzenlenen TEKNOFEST etkinliğinde halka açık olarak sergilendi. İstanbul, Ankara ve İzmir'deki TEKNOFEST etkinliklerinde büyük ilgi gören TB3, kısa pistli gemilerdeki iniş-kalkış kabiliyeti ile dikkat çekti.

TB3, Türkiye'nin en büyük savaş gemisi olan TCG Anadolu'nun uçuş güvertesinde de sergilendi ve binlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Bayraktar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TCG Anadolu gemisindeki uçuş testlerinin 2024 yılında başlamasını planladıklarını açıkladı.

Bayraktar TB3'ün bu kabiliyetleri, deniz aşırı hedeflere karşı taarruz, keşif-gözetleme, istihbarat ve akıllı mühimmat taşıma görevlerinde önemli bir etki yaratacak. Bayraktar TB3, uzun menzilli iletişim kabiliyeti sayesinde çok uzak mesafelerden kontrol edilebilecek, Türkiye'nin caydırıcı gücüne katkı sağlayacak önemli bir silahlı insansız hava aracı olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet