Bir o kalmıştı! Nobel ödülüne de zam geldi

Nobel Vakfı, İsveç para biriminin değer kaybetmesi nedeniyle Nobel ödüllerine zam yapma kararı aldı. Bu yılın Nobel ödülü kazananlarına verilecek ödül miktarı 11 milyon kron olacak. Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
Bir o kalmıştı! Nobel ödülüne de zam geldi

İsveç para biriminin euro ve dolar karşısında değer kaybetmesi Nobel ödülüne zam getirdi. Nobel Vakfı tarafından yapılan açıklamada, İsveç para biriminin dolar ve euro karşısında hızla değer kaybetmesi sonucunda Nobel ödülleri için verilen ödül miktarının arttırıldığını duyurdu. yapılan zam güncellemesi ile birlikte bu yıl Nobel ödülünü kazananlara 11 milyon krom dağıtılacak. Nobel ödülleri Ekim ayında sahiplerini bulacak. son 15 yıl içinde Nobel ödülü miktarı birkaç kez değişmişti.

11 MİLYON KRON ÖDÜL DAĞITILACAK
2023 Nobel ödülleri Ekim ayında sahiplerini bulacak. Nobel ödül törenine Kısa bir süre kalan Nobel Vakfı kritik bir karar aldı. Vakıf tarafından yapılan açıklamaya göre Mali açıdan uygun olduğu gerekçesiyle ödül miktarı arttırıldı. Buna göre 1 milyon Kron olan Nobel ödülü 11 milyon krona yükseltildi. yani Nobel ödülünü kazananlar 986.270 dolar ödül olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet