Borcu olanların dikkatine: Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den kötü haber

Pek çok insanın borcu varken, kötü haber Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den geldi. Borçlara gelen faiz oranı güncellendi. İşte tüm detaylar...

Yayınlanma:
Borcu olanların dikkatine: Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den kötü haber

Ülkemizde yaşanan ekonomi sorunlarının ardından yükselen enflasyon ve hayat pahalılığı milyonları zora soktu. Günümüzde borçlanmadan mal sahibi olmak zorlaşırken, Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'den, borcu olan vatandaşlara uyarı geldi. Borçlara uygulanan gecikme zammı yükseldi.

BORCU OLANLARA KÖTÜ HABER

Vergi uzmanı Ozan Bingöl, sosyal medya üzerinden borcu olanlara kötü haberi paylaştı. Borcunu zamanında ödemeyenlere duyurulan kötü haber ile borcunuz katlanarak büyüyecek. Devlet tarafından borçlu vatandaşa uygulanan gecikme zammı, karar öncesinde aylık yüzde 2.5, yıllık ise yüzde 30 seviyesinde yer alıyordu.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararın ardından, Cumhurbaşkanı kararıyla bu oran aylık yüzde 3.5, yıllık ise yüzde 42 seviyelerine yükseltildi. Fakat, vatandaşın devletten alacağı yıllık faizin hala 9 olması durumu karışık hale getirdi. Ozan Bingöl paylaşımında, "Ancak vatandaşın devletten olan alacağına uygulanan yıllık faiz hala %9! Şimdi biz hangi faize karşıyız?" ifadelerini kullandı.

borc-kapak-1.webp

VATANDAŞIN İSYANI

Ozan Bingöl tarafından paylaşılan açıklamanın altına bir sosyal medya kullanıcısının yaptığı yorum dikkat çekti. Sosyal medya kullanıcısı, "5 yıldır iş mahkemesindeki davam sürüyor. Kıdem tazminatı dışındaki diğer alacaklarıma %9 yasal faiz işliyor. Sadece devlet değil işveren de işçi alacaklarında %9 faiz ödüyor. Bu mu hak, bu mu adalet!" sözlerini paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet