Borsa İstanbul Güne Düşüşle Başladı

BIST 100 endeksi, Borsa İstanbul'da güne yüzde 0,08 düşüşle başlarken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararı yatırımcıların dikkatini çekiyor. Küresel piyasalardaki negatif seyir ve yurt içindeki faiz beklentileri piyasaları etkilemeye devam ediyor.

Yayınlanma:
Borsa İstanbul Güne Düşüşle Başladı

Borsa İstanbul'da işlem gören BIST 100 endeksi, güne önceki kapanışa göre yüzde 0,08'lik bir düşüşle başladı ve 7.657,03 puandan işlem görmeye başladı. Endeks, dünkü işlem gününü yüzde 0,82 değer kaybıyla 7.662,85 puandan tamamlamıştı.

TCMB Faiz Kararı ve Küresel Piyasalardaki Etkiler

Bugün, yatırımcıların odak noktası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) açıklayacağı faiz kararı oldu. Küresel piyasalarda ise, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimine ilişkin iyimserliğin azalması ve yatırımcıların Noel tatili öncesinde varlıklarını azaltma eğilimi negatif bir seyir izlenmesine yol açtı.

Analistler, TCMB'nin politika faizine ilişkin kararının yanı sıra politika metninde yer alacak yönlendirmelerin de piyasalar için önemli olduğunu belirtiyor. Alınacak sinyallerin varlık fiyatlarında oynaklığı artırabileceği ifade ediliyor. Ayrıca, ekonomistlerin TCMB'nin politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 42,50'ye çıkaracağını tahmin ettikleri bildirildi.

Günün ilerleyen saatlerinde TCMB'nin faiz kararının yanı sıra, haftalık para ve banka istatistiklerinin yanı sıra ABD'deki ekonomik verilerin de piyasalar tarafından yakından takip edileceği öngörülüyor. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7.590 ve 7.500 puan seviyelerinin destek, 7.700 ve 7.810 puan seviyelerinin ise direnç noktaları olarak izlenmesi bekleniyor. Bu gelişmeler, Türkiye'nin ve küresel ekonominin finansal durumu hakkında önemli ipuçları sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet