CHP Milletvekili Gürer, Çiftçi Mağduriyetini Meclis'e Taşıdı

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesinde yıllar önce planlanan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin durumunu Meclis gündemine taşıdı. Gürer, projenin durumuyla ilgili belirsizliğe dikkat çekerek, çiftçilerin elektrik borçlarından kaynaklı mağduriyetlerini vurguladı. Orhanlı beldesinde çiftçilere TEDAŞ'a borçlarından dolayı haciz geldiğini aktaran Gürer, bu durumun çiftçiler üzerindeki etkilerine dikkat çekti.

Yayınlanma:
CHP Milletvekili Gürer, Çiftçi Mağduriyetini Meclis'e Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Bor ilçesinde yıllar önce kurulacağı açıklanan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'nin durumunu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Bor'daki Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi'ne ilişkin karraın Karapınar'la aynı dönemde alındığına vurgu yapan Gürer, "Daha bize çivi çakılmadı, Karapınar bitti. Her sorduğumda da bir 'İhale oldu, olacak, yapılacak' gibi yanıtları alıyoruz. Olacak mı olmayacak mı? Bunu da bir açıklığa kavuşturalım" ifadesini kullandı.

elektrik-borcunu-odeyemeyen-ciftci-tarlasini-yabancilara-satiyor.jpeg

"ÇİFTÇİNİN ELEKTRİK BORÇLARINA AİT FAİZLER SİLİNMELİ"

Çiftçilerin Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (TEDAŞ) olan elektrik borçlarından dolayı mağduriyet yaşadığına işaret eden Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Orhanlı beldesinde çiftçilere TEDAŞ'a borçlarından dolayı haciz geldiğini, onlarca çiftçi ellerinde haciz belgeleri yerinde gördüğünü söyledi.

Gürer, "Çiftçi zaten sorunlu, bir de haciz yoluyla üzerine gidildiği zaman olan şu; yabancılar ve başka illerden gelen parası olanlar bu gariban çiftçinin toprağını alıyor, o da borcunu ödemeye çalışıyor. Bunlarla ilgili düzenlemeler yapılmalı ve özellikle bunların faizleri silinmeli. Bununla ilgili yapılacak çalışma bunların mağduriyetini ortadan kaldırır" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet