Dolar/TL Yeni Rekor Seviyeye Ulaştı!

İstanbul serbest piyasada dolar ve euro güne yükselişle başladı. Noel tatili nedeniyle küresel piyasalarda düşük işlem hacmi göze çarparken, analistler önümüzdeki günler için tahminlerde bulunuyor.

Yayınlanma:
Dolar/TL Yeni Rekor Seviyeye Ulaştı!

İstanbul serbest piyasada dolar, yeni bir rekor kırarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Dolar/TL, günün ilk işlem saatlerinde 29,50430'a ulaşarak zirveye tırmandı. Ayrıca, serbest piyasada dolar 29,3070 liradan satılırken, Euro ise 32,3150 liradan işlem görüyor. Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 29,1900 lira, Euro'nun ise 32,0240 lira olarak belirlenmişti.

Küresel Piyasalarda Tatil Etkisi

Küresel piyasalarda Noel tatili sebebiyle işlem hacimleri oldukça düşük seviyelerde kaldı. Dün birçok borsada işlem yapılmazken, bugün New York borsası başta olmak üzere bazı borsalarda işlemlere devam edilecek. Analistler, Noel tatili dolayısıyla hafta boyunca işlem hacminin düşük seviyelerde kalmasını ve sığ piyasa koşulları nedeniyle fiyatlarda geniş aralıklı dalgalanmaların olabileceğini belirtiyor. Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek yılki politikalarına dair fiyatlamaların martta faiz indirimine gidilebileceğini işaret ettiği ifade ediliyor.

Tahvil piyasasında ise, enflasyon endişelerinin azalmasıyla tahvil talebinin arttığı gözlemleniyor. Bu durum, altın talebini destekleyerek altının ons fiyatının 2 bin 62 dolara çıkmasına neden oldu. ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi, yıl içinde yüzde 5,02 ile zirve yapmasının ardından yılın son haftasında yüzde 3,88 seviyesinde seyrediyor.

Avrupa borsalarında, dün olduğu gibi bugün de işlem yapılmayacak. Asya piyasalarında ise karışık bir seyir söz konusu. Japonya'da Nikkei 225 endeksi ve Güney Kore'de Kospi endeksi artış gösterirken, Çin'de Şanghay bileşik endeksi düşüş yaşadı. Piyasalarda bugün, Türkiye'nin reel kesim güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı gibi önemli verilerin yanı sıra, ABD'den gelen ekonomik veriler de takip edilecek. Bu veriler, piyasaların yönünü belirlemede önemli rol oynayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet