Ek MTV için ödeme yapanlar parayı faiziyle beraber alabilecek

Ek MTV için ödeme yapan vatandaşlar dikkat! Anayasa Mahkemesinin düzenlemeyi iptal etme durumu söz konusu. Vergi Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran, MTV ödemesi yana kişilerin faiziyle beraber parayı geri alabileceğini bildirdi.

Yayınlanma:
Ek MTV için ödeme yapanlar parayı faiziyle beraber alabilecek

Bu yıl kabul edilen bir düzenleme kapsamında ek MTV ödemeleri ağustos ve kasım aylarında olacak şekilde iki taksit haline getirildi. İlk taksit için yetkili kurumun verdiği son ödeme tarihi ise 6 Eylül 2023 olarak belirlenmişti. Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan alınan veriler kapsamında ek MTV ile şimdiye kadar tam olarak 13,2 milyar ödeme alındı. Lakin eğer ki Anayasa Mahkemesi düzenlemeyi iptal ederse ek MTV ödemesi yapanlar ödemelerini iade alıp alamayacaklarını merak ediyor. Peki ek MTV ödemesi yapmış olanlar paralarını geri alabilecekler mi?

MTV ÖDEMESİ YAPIP DAVA AÇAN MÜKELLEFLER

Konuya ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Vergi Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Funda Başaran'a göre 6 Eylül tarihine kadar ek MTV ödemesi yapan kişiler eğer ki dava açtılarsa Anayasa Mahkemesi iptal kararı aldığı takdirde ödedikleri ücreti faizi ile geri alma hakkına sahipler.

MTV ÖDEMESİ YAPIP DAVA AÇMAYAN MÜKELLEFLER

Verilen son ödeme tarihine kadar ödemesini yapmış ama dava açmamış kişiler için Anayasa Mahkemesi’nin aldığı ya da alacağı iptal kararı geçerli olmuyor. Dolayısıyla ödeme yapan ama dava açmayan kişiler için mevcut hukuki durum geçerli sayılıyor.

MTV ÖDEMESİ YAPMAYAN MÜKELLEFLER

Başaran, MTV ödemesi yapmayan kişileri önemli bir konuda uyardı. Eğer ki ödeme yapmamışlar lakin ödeme emri aldılarsa hemen dava açmalarını öneriyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet