Elektrikli Araçlarda Yüzde 10 ÖTV Artışı: Yerli TOGG'a Zam Geliyor!

Yeni yılla birlikte, motorlu taşıtlar vergisi (MTV) martahı güncellenecek ve son dakika haberine göre elektrikli araçlarda ÖTV oranı yüzde 10 artırıldı. Bu durum, özellikle yerli ve milli araç TOGG için dikkat çekici bir zam anlamına geliyor.

Yayınlanma:
Elektrikli Araçlarda Yüzde 10 ÖTV Artışı: Yerli TOGG'a Zam Geliyor!

Son dönemde elektrikli araç fiyatları yakından takip ediliyor. Elektrikli araçlara artan yönelim hızla devam ederken 2024 yılı öncesi ÖTV matrahı güncellendi. Fiyatları gören isyan edecek. Elektrikli araçlarda yüzde 10 ÖTV matrahı güncellendi! TOGG'a öyle bir zam geliyor ki fiyatını görünce aklınız duracak. Şimdi alan köşeyi dönecek. Peki ÖTV matrahına ne kadar zam gelecek? TOGG fiyatları ne kadar, ne kadar zam gelecek? İşte güncel TOGG fiyatları ve zam rakamları...

SON DAKİKA: TOGG'A ÖYLE BİR ZAM GELİYOR Kİ...

Yerli ve milli imkanlarla üretimine TOGG'un satış fiyatı eleştirilerin hedefinde. Yüksek maliyetle satılan TOGG için flaş duyuru yapıldı. 2024 yılında elektrikli araçlara yüzde 10 ÖTV matrahı geliyor. Bu düzenleme ile birlikte TOGG'un satış fiyatının 2024'te 1,9 milyon liraya kadar çıkması bekleniyor.

b6556.webp

ŞİMDİ ALAN KÖŞEYİ DÖNECEK!

Matrah artırımı, sadece 160 kW ve altı motor gücüne sahip elektriklileri ilgilendiriyor. Daha önce 1.250.000 lira olan matrah 1.450.000 liraya ulaştı. Halihazırda 1.650.000 lira bandındaki Togg T10X, Skywell ET5, Renault Megane E-Tech, Hyundai Ioniq 6 gibi modeller 1.914.000 liraya kadar aynı ÖTV ile satın alınabilecek.

EMRE ÖZPEYNİRCİ'DEN BÜYÜK TEPKİ

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Emre Özpeynirci, ÖTV dilimine gelen zamma tepki gösterdi. Enflasyona oranlar fazla zamyapıldığını belirten Özpeynirci, şunları söyledi:

"Bu enflasyonda biraz az olmamış mı⁉️

Elektrikli otomobillerde sadece %10'luk ÖTV dilimine 200 bin TL'lik matrah güncellemesi.

Geri kalan dilimlere birşey yok..."

b6576.webp

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet