Emeklilere intibak yasası mı geliyor? 2000 sonrası emekli olanlar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamalar, emeklilere intibak yasası getirileceği iddialarına yol açtı. Ancak Bakanlık, bu iddiaları yalanladı ve yeni bir intibak düzenlemesine ilişkin bir çalışma yapmadığını belirtti.

Yayınlanma:
Emeklilere intibak yasası mı geliyor? 2000 sonrası emekli olanlar...

2000 sonrası emekli olanlar, uzun bir süredir emekli aylıklarının artışını talep ediyordu. Bu talepler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın yaptığı açıklamalar sonrası gündeme geldi. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu konuya ilişkin resmi bir çalışma yapmadığını belirtti.

Bakan Işıkhan, dün yaptığı açıklamada, "Emekli aylıklarına uygulanan normal artışlara ilave olarak yapılan seyyanen artışlar, 2000 öncesi aylıklara gelişme hızından pay verilmediğinden 2000 sonrası emeklilerle durumlarını eşitleyen intibak düzenlemesi, bayram ikramiyesi, alt sınır aylıklarının yükseltilmesi gibi pek çok düzenleme hayata geçirilerek çalışma hayatında sarf edilen emeklerin karşılığı olarak emeklilere yansıtılacak" demişti.

Bu açıklamalar, "emekliye intibak yasası geliyor" şeklinde yorumlandı. Ancak Bakanlık, bu iddiaları yalanlayarak, "Konuşmada 2000 yılından önce emekli olanların aylıklarına intibak düzenlemesi yapılarak iyileştirme sağlandığı belirtilmiş olup, yeni bir intibak düzenlemesine gidileceği hususuna yer verilmemiştir. Dolayısıyla, söz konusu haberde konuya ilişkin çalışma yapıldığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet