Erdoğan'dan Emekli İkramiyesi Talimatı

Hükümet, Cumhuriyetin 100. yılı için belirlenen 5.000 TL'lik emekli ikramiyesini sadece çalışan emeklilere ödeme kararı aldı. Önceden yalnızca çalışmayan emeklilere de verilen bu ödeme, yeni düzenlemeyle sadece çalışan emeklilere ulaşacak.

Yayınlanma:
Erdoğan'dan Emekli İkramiyesi Talimatı

Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak belirlenen 5000 TL emekli ikramiyesi ödemeleri hesaplara aktarıldı. Emeklileri sevindiren bu ikramiye düzenlemesinde yeni bir gelişme yaşandı.

img-8126.webp

ÇALIŞMAYAN EMEKİLERE 5 BİN TL ÖDENMİŞTİ

Cumhuriyet ikramiyesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla bütçe sınırları zorlandı. Alınan karara göre, çalışmayan emeklilere de 5000 TL ikramiye ödemesi yapıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kasım ayının 15’inden önce 12.2 milyon emekliye 61 milyar TL ödeme gerçekleştirdi.

Düzenlemeden dul ve yetimler de hakları oranında faydalandı.

Ancak, 5000 TL emekli ikramiyesi için yeni bir gelişme yaşandı. Emeklilere verilen 5 bin TL ikramiye uygulamasında, çalışan emekliler kapsam dışında bırakılmıştı.

Bununla birlikte, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı olan çiftçiler, çalışan emekli sayıldıkları için bu ikramiye ödemesinden yararlanamamışlardı.

TALEPLERİNİ BİLDİRDİLER

Yaklaşık 1.6 milyon emekli çiftçi de bu uygulamadan faydalanamadı. Emekli çiftçiler, AK Partili milletvekillerine telefonlar yağdırarak “Yıllar önce ÇKS sistemine kayıt yaptırmıştık. Hâlâ bu sistemin devam ettiğini bile bilmiyoruz. Yıllardır çalışmıyoruz” şeklinde taleplerini ilettiler.

Sabah gazetesinin haberine göre; AK Parti grubu ve parti yönetimi, vatandaşların bu taleplerini Erdoğan’a iletti. ÇKS sistemine kayıtlı emekli çiftçilerle ilgili bir düzenleme yapılmasının doğru olacağını belirtti.

Ayrıca, Karadeniz gezisi sırasında çay üreticileri de bu ikramiyeden yararlanamadıklarını ve bu konuda bir düzenleme yapılmasını beklediklerini Erdoğan’a iletmekteydi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilgili bakanlarla bu sorunun çözümü için görüşeceğini ve durumu incelemelerini isteyeceğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet