Fatih Erbakan: Asgari Ücret Zammı Yetersiz, Verilen Ekonomik Sözler Unutuluyor

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, asgari ücrette yapılan zammın yetersiz olduğunu belirterek, seçim öncesinde verilen ekonomiyle ilgili sözlerin yerine getirilmediğini vurguladı

Yayınlanma:
Fatih Erbakan: Asgari Ücret Zammı Yetersiz, Verilen Ekonomik Sözler Unutuluyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 2024 yılı için açıklanan yeni asgari ücretin yetersiz olduğunu belirtti. Erbakan'a göre, 17 bin 2 TL olarak belirlenen asgari ücret, Türkiye'deki çalışanların yarısını ve ailelerini yoksulluk ve yoksunlukla karşı karşıya bırakacak. Parti olarak, asgari ücretin en az 23 bin TL olması gerektiğini vurgulayan Erbakan, mevcut ücretin ülkenin ekonomik gerçeklerinden uzak olduğunu ifade etti.

Asgari Ücretin Yetersizliği

Erbakan, açıklanan asgari ücretin yoksulluk sınırının çok altında olduğuna dikkat çekti. 4 kişilik bir ailenin gıda ihtiyacının 15 bin TL, yoksulluk sınırının ise 46 bin TL olduğunu belirterek, 17 bin TL'nin bu ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğunu vurguladı. Ayrıca, yüksek enflasyon ve artan maliyetler nedeniyle bu miktarın kısa sürede açlık sınırının da altına düşeceğini söyledi.

Temmuz Ayında Asgari Ücretin Artırılması Çağrısı

Erbakan, ekonomi yönetimine asgari ücretin temmuz ayında yeniden artırılması çağrısında bulundu. Belirlenen miktarın çalışanların sadece kısa süreli ihtiyaçlarını karşılayabileceğini, bu nedenle acilen ek bir artış yapılması gerektiğini belirtti. Erbakan, ailelerin açlık, yoksulluk ve yoksunluktan korunması için bu adımın atılmasının önemini vurguladı.

İşverenlere Destek Önerileri

Erbakan, asgari ücret artışının işverenler üzerindeki etkisine de değindi. Farklı boyutlardaki işletmeler için iki ayrı asgari ücret destek paketi oluşturulmasını önererek, bu sayede işverenlerin rahatlamasının ve işletmelerin sürdürülebilirliğinin sağlanmasının önemli olduğunu dile getirdi. Özellikle küçük esnafın üzerindeki mali yüklerin hafifletilmesi gerektiğini söyledi.

Seçim Öncesi Verilen Sözlerin Yerine Getirilmemesi Eleştirisi

Erbakan, Mayıs 2023 Genel Seçimleri öncesinde AK Parti ile yapılan ittifak protokolünde yer alan ekonomik taahhütlerin yerine getirilmediğini eleştirdi. Çalışanların ve emeklilerin yoksulluk sınırı altında gelir elde etmemeleri ve ücret dengesizliklerinin giderilmesi konusunda verilen sözlerin tutulmadığını belirten Erbakan, iktidarı bu sözleri yerine getirmeye çağırdı. Borç, faiz, zam ve vergi ekonomisinin ülkeye verdiği zararların kabul edilmesi ve bu anlayıştan vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet