Geçinemeyen ailelere 1.250 TL yardım geliyor! E-Devlet başvuruları kapanmadan yetişin

Düşük gelirli ailelere yönelik Aile Destek Programı kapsamında 1.250 TL'ye varan yardım başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu yardımın dar gelirli ailelerin maddi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla verildiğini açıkladı. İşte başvuru koşulları ve detaylar...

Yayınlanma:
Geçinemeyen ailelere 1.250 TL yardım geliyor! E-Devlet başvuruları kapanmadan yetişin

Eylül ayı başında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çok sayıda yardım fonu insanların hesaplarına gönderildi. Bu önemli devlet desteği, maddi sıkıntı yaşayan düşük gelirli ailelere yardımcı olacak. Aile Destek Programına ilişkin ayrıntılar ve başvuru koşulları aşağıda yer almaktadır.

DEVLET DESTEĞİ HAKKINDA...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görev yapan Mahinur Özdemir Göktaş, düşük gelirli hanelerin devlet desteği almaya devam edeceklerini açıkladı. Bakan Göktaş'ın sosyal yardım ödemelerine ilişkin yaptığı açıklamasında , birçok haneye 1.250 TL'ye varan yardım ulaştırıldığını söyledi. Bu destek, geçtiğimiz yıl başlatılan ve kapsamı genişletilen Aile Destek Programı çerçevesinde verilmektedir. Bu yardımın amacı ailelerin gelir düzeyine bağlı olarak maddi ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmaktır. Özellikle eylül ayından itibaren başvuruların alınacağı düşünüldüğünde dar gelirli haneler rahat bir nefes alabilir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU KOŞULLARI
Aile Destek Programından yararlanmak isteyen vatandaşların belirlenen bazı şartları yerine getirmesi gerekiyor. Başvuru şartları aşağıdaki gibidir;

- TC vatandaşı olmak: Aile Destek Programına başvurabilmek için TC vatandaşı olmanız gerekmektedir.

- Düşük gelir düzeyi: Aile üyesi başına aylık gelirin net asgari ücretin üçte biri olması gerekir. Bu durum, düşük gelirli hanelerin yardımlardan yararlanabilmesi açısından önemlidir.

Aile Destek Programı çerçevesinde sunulan destek hizmetleri gelir düzeyine göre değişiklik göstermektedir. Gelir durumuna göre destek miktarı aşağıdaki gibidir;

- Geliri 450 TL ve altında olanlar: Bu gelir düzeyindeki ailelere 1.250 TL tutarında destek ödemesi verilecek.

- Geliri 450 TL'den fazla 911,15 TL'den az olanlar: Bu kategoride olan ailelere 1.100 TL destek verilecek.

- Geliri 911,15 TL'nin üzerinde ve 1.372,30 TL'nin altında olanlar: Bu gelir aralığında olan ailelere 950 TL tutarında destek ödemesi verilecektir.

- Geliri 1.372,30 TL'nin üzerinde ve 1.833,45 TL'nin altında olanlar: Bu gelir düzeyindeki aileler 850 TL destek alıyor.

Aile destek programları, düşük gelirli ailelerin maddi sıkıntılarını hafifletmeyi amaçlayan önemli bir adım olarak görülmektedir. Başvuru şartlarını karşılayan aileler bu yardımdan yararlanarak maddi yardım alabiliyor. Eylül ayında açılacak başvurular ailelerin bu destekten faydalanması için büyük bir fırsat. Unutmayın, Aile Destek Programı bu desteği düşük gelirli ailelere sağlamaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Keşfet