Gram altını olanlar saat 16.30'dan sonrasına dikkat! Uzman isimden açıklamalar

Altın fiyatlarıda yaşanan düşüşün ardından, uzman isimden açıklama geldi. Gram altını olanlar için saat 16.30'dan sonra yaşanacak kritik bilgi paylaşıldı. İşte tüm detaylar...

Yayınlanma:
Gram altını olanlar saat 16.30'dan sonrasına dikkat! Uzman isimden açıklamalar

Yatırımcılar tarafından merak edilen altın fiyatlarına dair uzman isimden çarpıcı açıklama geldi. Bugünü işaret eden uzman isim, saat 16.30'da dananın kuyruğunun kopacağını belirtti. Altına dair yaptığı açıklamalar sonrasında geçmiş açıklamalarına dikkat çekti.

ALTIN YATIRIMCILARI DİKAK ETSİN

Elinde gram altın bulunduran yatırımcılara, saat verildi. Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın konusunda açıklamalarda bulunarak, eski söylediği uyarıları yeniden gündeme taşıdı. Bugün saat 16.30'u işaret eden uzman isim, yatırımcılar için kritik öneme sahip toplantı hakkında açıklamalarda bulundu.

ABD tarafından paylaşılacak enflasyon verilerine dikkat çekti. Enflasyon rakamının açıklanmasıyla birlikte düşüşlerin devam ederek, ons altının 1908 dolar destek seviyesine gerileyip gerilemeyeceği hakkında konuştu.

1544708.webp

ALTIN TARAFININ BİTMESİ GEREKİYOR

Kasım ayının ortasında piyasayı en çok etkileyecek verinin bugün açıklanacağı paylaşıldı. ABD tarafından saat 16.30'da tüketici fiyatları enflasyonu duyurulacak. Enflasyonun aylık oranda yüzde 0.1 olarak artması halinde yıllık enflasyon ise, yüzde 3.7'den yüzde 3.3'e kadar gerileme kaydedecek.

Enflasyonun ardından altın değerlendirmelerine geçen uzman isim, gram altın tarafında bir zamanlar 1.830 TL destek seviyesi olduğunu duyurdu. Açıklamalarında, "'Bu hafta altın tarafını bitirmemiz gerekiyor!' şeklinde uyarılarım vardı. Hem gram tarafında hem de ons tarafında bugün satışların gerçekleştiğini gördük hep beraber. Altının ons fiyatındaki beklentim 1.930 dolar güçlü destek seviyesi." ifadelerini kullandı.

islam-memis-dolar-gercek-degerini-yansitmiyor-dedi-gercek-piyasa-sartlari-o-zaman-ortaya-cikacak-y5lq.webp

HER ŞEY O VERİYE BAĞLI

Bugün saat 16.30'da ABD enflasyon verileri açıklanacak. Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ons altında düşüşlerin devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. İslam Memiş'in açıklamalarına göre, "Acaba enflasyon rakamından sonra ons altın tarafında düşüşler devam edip 1.908 dolar destek seviyesine gerileyecek mi? Bu sorunun cevabını arayacağım. 1.960 dolar direnci yukarı yönlü kırılırsa da yukarıda 1.980 direnci var. Enflasyon rakamı açıklanmadan bu sorunun cevabı yok. Zar atmaya da gerek yok. O yüzden görelim ölelim." ifadeleri yer aldı.

"BU HAFTA BİTİRMEK GEREK"

Enflasyon verisine göre, piyasa tepkisini değerlendireceğini vurguladı. Gram altın fiyatlarının 1.838 - 1844 seviyelerinde olduğunu, hafta altın alım işini bitirmek gerektiğine dikkat çekti. Bu haftaya dikkat çeken İslam Memiş, fırsat vermeyebilir diyerek, "Her ne kadar ons altında geri çekilme olsa da gram altın düşüşleri sınırlı oluyor. Dolayısıyla dolar TL kuru güçlü olduğu için aynı etkileşimi, aynı düşüş trendini gram altında beklemeyin. Dolayısıyla 1.830 lira destek seviyesi var, aşağıda 1.820 lira destek seviyesi var. Buralar 'finish', son. Bundan sonra trend yukarı. Hedef 1.880 lira. Ondan sonra 1.920 lira. Yukarı yönlü hareketlerine devam edecek." açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet