İkinci el taşıt ve konut satışında bir devir kapandı! Kimlik doğrulama şartı yürürlüğe girdi

Ticaret Bakanlığı'nın düzenlemesi, ikinci el araç ve konut satışlarını daha güvenilir hale getirmek amacıyla kimlik doğrulama şartını getirdi. Düzenleme yürürlüğe girdikten sadece iki günde binlerce sahte ilan yayından kaldırıldı.

Yayınlanma:
İkinci el taşıt ve konut satışında bir devir kapandı! Kimlik doğrulama şartı yürürlüğe girdi

Ticaret Bakanlığı, ikinci el araç ve gayrimenkul satışlarındaki sahte ilanlar, dolandırıcılık ve spekülatif fiyat artışlarına karşı bir düzenleme yürürlüğe koydu. Bu düzenleme, 1 Kasım itibarıyla yürürlüğe girdi. Artık ilan veren kişilerin mülk veya araç sahibi olduklarını kimlik bilgileri ile ispatlamaları gerekiyor. Ayrıca, bu düzenlemeyle birlikte sahte ilanlar ve mevzuata aykırı hareket edenler hakkında 10.000 TL ila 100.000 TL arasında idari para cezaları uygulanacak.

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, düzenlemeyi açıklarken, bu sistemin tam anlaşılmadığını ve şu ana kadar sadece iki maddeye değindiklerini belirtti. İlk madde, kişisel ilanlarda kişinin mülkiyetini kimlik doğrulama sistemi ile ispat etmesi gerektiğini belirtirken, ikinci madde ise emlakçıların yetki belgesi olmadan ilan veremeyeceği konusuna odaklandı.

Aşa ayrıca, sahte ilanlar, yanıltıcı ilanlar ve kayıt dışı emlakçılık yapan kişilerin "sahibiyim" iddiasıyla verdikleri ilanların iki günde binlercesinin silinmeye başladığını ifade etti.

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel ise pandemi sürecinde ikinci el araç fiyatlarının speküle edilmesi için en çok kullanılan mecranın internet olduğunu söyledi. Artık bu tür uygulamaların sona erdiğini ve daha güvenilir bir ikinci el araç pazarının oluştuğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Keşfet